Breaking News
Home > ВЕГЕ КУХНЯ > Храна за всички сетива // www.moonbites.net

Храна за всички сетива // www.moonbites.net

{ Moon Bites } – Блог за вегетариaнска кухня и по-щастлив живот!

Здравейте, Аз съм Лидия!
Занимавам се с уеб и графичен дизайн. Oбичам да правя илюстрации и да рисувам. Обичам да снимам, да танцувам и да чета. Вълнувам се от йога, медитация (оммммм), източни и западни философии. Обичам да обичам! Като цяло мога да се похваля с нестихващия си интерес към вселената, живота и всичко останало.

Както се вижда от блога обичам и да готвя. Интересът ми към готвенето определено не е от ранна детска възраст. Напротив, спомням си, че като дете твърдях, че никога няма да готвя, да пера и да чистя. Е, сега правя и трите. Последното не ми се нрави съвсем, но слава богу имам прекрасен приятел, който няма против да споделяме тези задължения :) !

Станах вегетарианец съвсем без да искам и неочаквано. Събудих се една сутрин и тялото ми отказа да яде каквото и да било месо. При вида и миризмата му изпитвах само отвращение. Казах си – е какво пък малко пости няма да ми се отразят зле и като ми се дояде ще ям пак. Така и не ми се дояде повече (въпреки че хапвах един – два пъти, но удоволствието от консумацията на месо беше изчезнало). Година по-късно изчезна й апетитът ми към млечни продукти, само седмица след като бях заявила – “Това веганството ми се струва доста крайно”, но тялото трябва да се слуша. То знае най-добре от какво има и от какво няма нужда. Имам предвид тялото, а не егото, което казва – “оо, искам цигари/алкохол/шоколад/да преям, въпреки че не е полезно и после ще страдам“.

Та така, наложи се да готвя, защото храненето навън стана доста трудно. Открих колко много творчество може да се вложи в едно ястие – съчетание на цветове, вкусове, аромати и форми. Кулинарията се оказа неочакван източник на вдъхновение и нови предизвикателства, за което в къщи са благодарни :) .

Влагайте творчество и вдъхновение в любовта, работата, забавленията, проблемите, живота и всичко ще бъде поне малко по-специално и удовлетворяващо.

Check Also

ядливи цветя

10 ядливи цветя с потенциални здравословни ползи

Класическа и вечна традиция е вазата с цветя по средата на масата (която ние предпочитаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *