Breaking News
Home > ВЕГЕ КУХНЯ > Силно ядково брашно (СЯБ)

Силно ядково брашно (СЯБ)

Източник: „Суровоядство“ от Атерхов (и рецепти Д-р Дрюс и Валтер Зомер)

Зърнената силна храна може да се получи, като се смесят пресен неопечен житен квакер или домашно смляно грубо брашно с равно количество смлени ядки от черупчести плодове. Такава смес е винаги вкусна, при дъвчене тя възбужда по един особен начин слюнкоотделянето, така че не е никак трудно тази суха храна да се ослюнчи лесно и бързо, дори и ако човек не е свикнал с нея. Опитвайки дори само веднъж пшеничен или овесен квакер с настърган кокосов орех, всеки ще остане удивен от вкуса на комбинацията.

  • 50 г лимец (капладжа), пшеница, ръж, олющен ечемик или овес, царевица, смлени на грубо брашно
  • 50 г настърган кокосов орех, пинии, бадеми, фъстъци и др., настъргани или прекарани през мелачката, се смесват с по-горе посочените зърна и се поднасят в чиния

Обърнете внимание още веднъж върху това, че трябва да се употребява цялото зърно с всичките му обвивки. Полученото брашно не бива да бъде във вид на прах, но по възможност не трябва да съдържа никакви парчета от зърното.

* Под черупчести плодове в овощарството се разбират тези плодове, които имат вместо месеста, черупчеста обвивка. Такива са: орехите, бадемите, лешниците, кестените и пр.

** Вместо черупчести плодове могат да се употребяват семената на следните маслодайни растения: слънчоглед, лен, сусам и мак, които са отлична концентрирана храна.

Check Also

Моето любимо веган меню

от нашата любима веге вдъхновителка Флор :) https://www.instagram.com/flor2inspire/ Бързо, лесно и много вкусно! Подходяща за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *