Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > GO GREEN > ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО СТAРТИРА КАМПАНИЯ за набиране на средства за спасяване на застрашени видове

ЛЕОНАРДО ДИ КАПРИО СТAРТИРА КАМПАНИЯ за набиране на средства за спасяване на застрашени видове

Превод: ДИАНА СТАТЕВА
Източник: www.dailymail.co.uk

Леонардо ди Каприо отправи страстен апел за спасяване на застрашени видове по време на встъпителната Гала вечер, организирана от фондацията му, като приходите достигнаха $ 25 млн.
Той е един от най-култовите еколози на Холивуд. В сряда вечерта, Леонардо ди Каприо вложи средства в учредителна Гала вечер, организирана от фондацията му. Към актьорът от А групата се присъединиха десетки знаменитости, гости на френската Ривиера, по повод благотворителното събитие, което набра невероятните 25 милиона долара в защита на последните останали непокътнати места по Земята.

article-1

Мъж на вечерта: Леонардо ди Каприо бе домакин на встъпителната Гала вечер в полза на фондацията му в Domaine Bertaud Belieu – Сен Тропе.

article-2

Как може да се закрие подобно шоу: Робин Тикъл се присъедини към Лео на сцената, за да се изяви в края на търга.

В цитат, получен ексклузивно чрез MailOnline, Леонардо заявява пред бляскавата тълпа:
„Дивите видове, които зависят от това ние да защитаваме местообитанията им, подобно на тигрите, чиято популация се срина до под 3200 екземпляра, останали в дивата природа, или на африканските слонове, от които над 30 000 годишно биват изтребвани заради бивните им от слонова кост – те нямат глас. Ние трябва да бъдем техните посланици! Ние трябва да бъдем техните защитници! Ние трябва да спрем клането им! “
Събитието – първо по рода си – се проведе в лозята Domain Bertraud Belieu и включваше изпълнения от Боно, Джулиън Ленън и Робин Тикъл.

article-3

Кой ще плати $ 1 милион за тази китара? U2-легендата Боно сложи китарата си на търг, след изпълнението си с Джулиън Ленън.

Фронтменът на U2 наистина взриви публиката в дует с Джулиън Ленън на ”Stand By Me”, преди пускането на китарата му на търг, която събра $ 1 милион.
Леонардо излезе на сцената, за да говори за работата на Фондацията, която той създава през 1998 г., и за това, което набраните по време на събитието средства ще помогнат да се направи.
Актьорът откри вечерта със страстна реч за Фондацията:
„Днес ние се намираме в 11-я час* – изправени пред повратната точка на безпрецедентни екологични кризи в човешката история. От ерата на динозаврите не се е наблюдавало толкова много видове растения и животни да изчезват за такъв кратък период от време.”
–––––––––––––––
* Препратка към документалния филм на ди Каприо от 2007 г. “11 час”, посветен на земната природа и предлагащ визионерски и практични решения за възстановяване на екосистемите на планетата.

article-4

Бляскаво момиче: Гаджето на Леонардо – моделът Тони Гарн, изглеждаше зашеметяващо в зелена дантелена рокля.

article-5

Туптящото сърце на Холивуд: Лео с председателя на фондацията му Джаред Лето и брат му Шанън.

article-6article-7

Всичко е в бяло: Супермоделът Кара Делевин (вляво) и нейната кръстница, актрисата Джоан Колинс, също присъстваха.

„Сега трябва да положим усилия да защитим богатото биоразнообразие, което евентуално би могло да позволи на природата да се възстанови. Добрата новина е, че има решения на тези огромни проблеми. Усилия като тазвечершното ще започнат да привличат вниманието към тях.“
След това той откри търга с първия артикул за продажба – собственият му мотоциклет Harley-Davidson с автограф от него, Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро.

article-9

Модни дружки: Кара, прегърнала колежката си Брит Дейзи Лоу.

article-8

Скъпичко: Джаред стои пред скулптурата Golden Myth на Деймиън Хърст, която бе продадена на търг за 6 милиона долара.

Най-високата оферта на вечерта дойде от Лен Блаватник, който пръсна 6 милиона долара за скулптурата на Деймиън Хърст – Golden Myth.
Друг наддавал щастливец похарчи $ 2.4 милиона за роля на статист в следващия филм на Леонардо.
След вихрушка от високи оферти, Робин закри търга с изпълнение на живо.

article-10

За една добра кауза: Богатите и известните присъстваха на пищно събитие в Domaine Bertaud Belieu.

 Коректура и редакция: РАЛИЦА БЛАГОВЕСТОВА

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *