Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > GO GREEN > Производителят на био–веган козметика LOGOCOS излиза от пазара в Китай

Производителят на био–веган козметика LOGOCOS излиза от пазара в Китай

Водещият производител на био–веган козметика реагира по единствения възможен начин на проблема, свързан с тестването върху животни.

Logocos и всички негови марки – Logona, Sante и Fitne – напускат китайския пазар и от 1-ви декември на изминалата 2013 г. нито един продукт няма да бъде изпращан там. “Това е единствената възможна реакция на неадекватното отношение на китайските власти по отношение защитата на животните“, заявява Улрих Грисхабер, собственик и управляващ директор на LOGOCOS Naturkosmetik AG, на пресконференция от края на декември 2013 г. След като научава, че козметиката се регистрира за продажба в Китай едва след тестването й върху животни, въпреки официалната декларация преди това, Грисхабер реагира светкавично.

LOGOCOS се надява да се намерят начини за позитивно влияние върху властите в страната, което да доведе до преорентиране към алтернативни методи за тестване, но засега няма индикации в близко бъдеще да бъдат въведени такива. При тези обстоятелства Улрих Грисхабер не вижда алтернатива на оттеглянето от пазара в Китай. “За мен лично въпросът за защита на животните е много важен. Уважението към хората, животните и околната среда е етичната основа на LOGOCOS като фирма. Ако правата на животните са застрашени, какъвто очевидно е случаят в Китай, ние не виждаме друг избор, освен пълното оттегляне от пазара там. Погледнато от икономическа гледна точка, за нас като средна по размер фирма това е сериозна стъпка, което означава, че ще загубим значителен обем от продажби.”

LOGOCOS Naturkosmetik AG и нейните марки Logona, Heliotrop, Sante и Fitne никога не са провеждали тестове върху животни, като категорично са ги отхвърляли и за услугите, извършвани от техните дистрибутори. LOGOCOS е фирма, ангажирана в световното движение за забрана на тестовете върху животни. LOGOCOS декларира воля да работи заедно с PETA – организация за защита на животните, за постигане на обща резолюция и въздействие на политическо ниво.

Харалд Улман, заместник председател на PETA и директор на PETA – Германия,  очаква интензивно сътрудничество и е вдъхновен от решението на партньора си за прекратяване на продажбите в Китай. “Ние смятаме, че LOGOCOS прави много смела стъпка като излиза от големия китайски пазар в името на правата на животните.  Решението показва автентичността на фирмата, нейните ценности и изпълнението им в действителност. Нещо повече – фактът, че повечето от продуктите на Logona, Sante, Heliotrop и Fitne са био-веган, показва силната връзка между нас. От моя гледна точка условията за стратегическо сътрудничество между LOGOCOS и PETA са повече от идеални.”
PETA Германия

PETA Deutschland е асоцииран член на PETA U.S.A. – най-голямата организация в света за защита правата на животните, с повече от 3 милиона души поддръжници.

LOGOCOS Naturkosmetik AG
Като пионер в производството на биокозметика, от създаването си преди 35 години досега, фирмата се развива въз основа на доверието в силата на растенията. Непрекъснатите изследвания и развитие са довели до създаването на целия спектър от продукти за грижа – от главата до петите, за жени и за мъже, за деца и бебета, за цялото семейство. Марките на LOGOCOS – Logona, Sante, Heliotrop и Fiante, покриват целия спектър козметични грижи за лице и тяло, противостарееща грижа от най-висок клас, пълна гама декоративна козметика, ефективна грижа за косата, широк набор от изцяло растителни бои за коса и избрани продукти за здравето.

Почти всички продукти са сертифицирани от NATRUE и/или BDIH, които са с най-строги изисквания за био козметика. Продуктите съдържат само растителни съставки, екстракти и масла от най-високо качество, получени от биологично отгледани растения. Много от суровините се преработват на място във фабриката “Билковата морава“ (Zur Kräuterwiese) в Залцемендорф, Германия. Биокозметиката им е от най-висок клас и се продава в целия свят по всички континенти.

Автор: Д-р Светла Николова
www.armina-bg.com

По темата:
Пресконференция LOGOCOS
Изказване на Харалд Улман, заместник председател на PETA и директор на PETA – Германия
Движение на веганите в Германия
Списание Natural beauty

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *