Breaking News
Home > НОВИНИ > БЮЛЕТИН > Мадридската адвокатска колегия откри нова секция: „Права на животните“

Мадридската адвокатска колегия откри нова секция: „Права на животните“

Оригинална статия ТУК
Текст на български: АНА-РЕЯ ХРИСТОВА
Редакция: ИВЕТ ЛОЛОВА
Снимка: АЛЕХАНДРА ОЛМЕДО

Време е обществото да спре да дискриминира животните
и да осъзнае и признае, че и те имат морални права!

Мадридската адвокатска колегия откри нова секция „Права на животите”. Целта й е да помогне на юристи, които са в услуга на активисти и организации, работещи в тази сфера, за да се подобри положението на животните в обществото ни. На откриването на секцията, което се е състояло във вторник, 13 октомври, е присъствал адвокатът, специалист по правата на животните, Аранка Санс, професорът в университета по етика Сантяго де Компостела  Оскар Орта и двама адвокати, представители на адвокатската колегия, които са внесли идеята за създаването на секцията.
„Важно е да се осъдят тези, които извършват престъпления на насилия върху животни. Нуждаем се от по-строги санкции за такива случаи в Наказателния кодекс. Ние трябва да се стремим да сложим край на малтретирането на кучета и котки, но е важно да се помни, че общият брой на тези малтретирани животни е много по-нисък, отколкото на тези, които страдат и биват ежедневно убивани във ферми и стопанстква заради консумацията на месо и за нуждите на хранителната промишленост. Трябва да отхвърлим видовизма и да защитаваме всякакви видове, а не само тези, с които имаме повече социални взаимоотношения. Настоящата ситуация ще се промени, само когато обществото ни спре да дискриминира животните и вземе под внимание, че и те имат морални интереси.“ Адвокатът допълва, че е имал възможност вече да защитава активисти, претърпели репресии, и дава пример с процес, завършил преди няколко месеца.
„Представянето на новата секция Права на животните е добра новина за всички природозащитници в страната, но истинската й стойност ще се оцени с течение на времето, когато се види до каква степен тя допринася за спазването на закона и дали се подобрява положението на животните, например в сферата с опити върху животни” – се казва още в статията.

Check Also

Регулиращи надписи „Без ГМО“ – промени в законопроект

На 21.11.2017 г. организациите от Коалиция „България – зона, свободна от ГМО“ внесоха в Народното събрание …

One comment

  1. Pingback: 1flounder

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *