Breaking News
Home > ВЕГЕ КУХНЯ > ВЕГАНСКИ РЕЦЕПТИ > ЖЪЛТА САЛАТА с ананас и целина

ЖЪЛТА САЛАТА с ананас и целина

Рецепта и фотография: Ралица БЛАГОВЕСТОВА

Съвсем доскоро дори не би ми хрумнало да си представя, че е възможно да се съчетaят листа и стъбло от целина (в големи количества) на салата, какво остава – с ананас. Но когато за първи път опитах такова нещо, бях изненадана от свежия вкус! Всъщност единственото място, където съм видяла да се сервира тази салата, е един хотелски ресторант в Кипър. И понеже ми се видя много интересен вкусовият резултат, реших да споделя рецептата, а тя е съвсем простичка.

ПРОДУКТИ
1 ананас
целина – листа и стебла, на око и вкус ;)
кашкавал*, за предпочитане по-мек
* веганите могат да опитат с авокадо, вместо кашкавал, а аз си правих и без такова допълнение изобщо – също е неочаквано, изненадващо чудесно :)

ПРИГОТВЯНЕ
Ананасът се нарязва на кръгове, изчиства се твърдата среда, обелва се кората и се нарязва още до малки парчета. Стеблата и листата от целината също се нарязват на дребно и се добавя кашкавалът – настърган на едро (на моя от картинката не му се получи настъргването, защото беше някакъв странен вид, който се трошеше и разпадаше на късчета). Не се слагат нито оцет, нито олио (зехтин) или сол, както сме свикнали, макар че при вариант с авокадо може и да е нужно малко посоляване. Иначе кашкавалът е напълно достатъчен като допълнително овкусяване, ако е добър.
Да ви е сладко!

Check Also

Екзотичен аромат на латинка (песто версия)

Ако някога сте пробвали да хапвате екзотичната латинка – вероятно знаете, че има специфичен и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *