Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Защо трябва да ни е грижа за храната

Защо трябва да ни е грижа за храната

Тема на настоящето видео:

„Има ли наистина някакво значение какво ядем? Е, добрата новина е, че има огромно влияние върху съдбата на здравето и дълголетието ни — по-голямата част от случаите на преждевременна смърт и увреждане са предотвратими с помощта на достатъчно здравословен начин на хранене. Това… е… храната.
Повечето смъртни случаи в Съединените щати могат да бъдат предотвратени и са свързани с храненето. Според най-строгия анализ на рисковите фактори, който някога е бил публикуван, Изследване върху глобалното бреме на заболяванията, финансирано от фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, причина номер едно за смъртните случаи в Съединените щати и причина номер едно за инвалидност е нашата диета, която е свалила тютюнопушенето до номер 2 в класацията. Пушенето в днешно време убива само около половин милион американци всяка година, докато начинът ни хранене убива стотици хиляди повече.

Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *