Breaking News
Home > НОВИНИ > Коста Рика затваря всички свои зоологически градини

Коста Рика затваря всички свои зоологически градини

Превод: Светла Михалева

Коста Рика обяви, че ще бъде първата страна в света, която затваря всички свои зоологически градини и освобождава всичките пленени животни от там. Коста Рика е с особено био-разнообразие страна, държи около 4% от известните животински видове в света. За съжаление, страната е задължена да запази две от своите зоологически градини отворени за още едно десетилетие. Все пак, след това, те планират да ги затворят изцяло.
Вестник Treehugger съобщава, че Коста Рика наскоро забрани лова за спорт. Те искат да убедят света, че те уважават и се грижат за дивите животни.
Министърът на околната среда René Castro казва: „Ние ненавиждаме клетките и засилваме идеята за взаимодействие с био разнообразието в ботаническите паркове по естествен начин. Ние не искаме животни в плен или те да бъдат затворени , освен ако не е да ги освободим или да ги спасим. „
Всички животни, които са в момента в плен, и не биха оцелели в дивата природа ще бъдат обгрижвани в спасителни центрове и резервати.

~www.higherperspectives.com

Check Also

ОБЩО СЪБРАНИЕ 11.09.2016

До членовете и симпатизантите на Сдружение „Българско вегетарианско общество“ (БВО)! Предстои годишно Общо събрание на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.