Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Предизвиква ли инсулинът в кравето мляко диабет тип 1?

Предизвиква ли инсулинът в кравето мляко диабет тип 1?

„Тясната връзка между случаите на диабет тип 1 в различни страни сред децата и консумацията на краве мляко не важи за Исландия. Така ще видите проучвания като това. Консумирането на краве мляко от деца и подрастващи беше свързано със случаите на диабет тип 1, но само след като се изключат данните от Исландия.
Дали се дължи само на генетичните особености? Вероятно и да, и не. Народът на Исландия генетично прилича на други северни страни, но същото не важи за техните крави. Исландският добитък е бил изолиран от възможността за кръстосване с други видове рогат добитък в продължение на над 1000 години. Вижте, има два вида казеинов протеин, А1 и А2 и исландският добитък се отличава с това, че произвежда предимно мляко А2. Това може да обясни по-малкото случаи на диабет тип 1 в Исландия.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев


Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *