Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Кои препоръки са по-добри – да ядем повече растителна храна или по-малко вредни храни?

Кои препоръки са по-добри – да ядем повече растителна храна или по-малко вредни храни?

Световната здравна организация е изчислила, че над един милион смъртни случаи по света са свързани с ниска консумация на плодове и зеленчуци. Какво може да се направи по въпроса? Винаги е имало склонност към суетата. Едно смути всеки ден може да ви даде, както златен блясък, така и румен блясък, и за двете, от които е доказано, че подобряват здравословното състояние при кавказките, азиатските и африканските тонове на кожата. Ами ако започнем да раздаваме безплатно смутита?
В Норвегия е въведена училищна схема на безплатни плодове за децата от 1 до 10 клас. Консумацията на плодове е толкова невероятно полезна, че ако децата приемат по 2.5 грама повече плодове на ден, програмата би изплатила себе си като спести пари на държавата. Това е теглото на половин зрънце грозде. Обаче това е, ако приемем, че минималното увеличение на приема на плодове ще се запази през целия живот. Това със сигурност изглежда, че подействало, докато програмата била в сила, с голямото увеличение на консумацията на плодове от учениците, но какво става една година, след като програмата с безплатните плодове приключила? Те продължили да ядат повече плодове. И тогава, три години по-късно, същото нещо: приемане на една трета повече плодове, три години по-късно, значително повече, ако продължи така, отколкото е необходимо, за да може програмата за безплатни плодове сама да се изплати.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *