Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Майчината диета може да влияе върху стресовите реакции при децата

Майчината диета може да влияе върху стресовите реакции при децата

Критикувайки научната истинност на хранителните съвети на Men’s Health Magazine, учените открили твърдения като това: „Месото може да покачи тестостерона при мъжете.“ А както вече знаем от четвърт век, храна, с толкова много мазнини, всъщност понижава нивата на тестостерона с почти една трета, до няколко часа. Всъщност, съществено понижава и двата вида – свободен и съединен, намиращ се в кръвта, в рамките само на един час след храненето с месо. Докато хранене, ниско на мазнини, съставено предимно от въглехидрати, няма такъв ефект.
На базата на ин-витро проучвания, за ефекта на мазнините върху клетки от тестиси поставени в блюдо на Петри, е направен извод, че мазнините в кръвопотока, всъщност потискат производството на тестостерон в реално време. Но дори и при поддържане на същите нива на мазнини, ако хората се хранят с много месо, риба, птиче месо, и яйца, и след това започнат да се хранят с храна с приблизително количество на мазнини, но вместо това ядат хляб, плодове, зеленчуци, и дори сладкиши (захар), нивата на тестостерон на всички се повишават, но по-важното е, че нивата на кортизола се понижават. Кортизолът е хормон на стреса, който се произвежда в надбъбречните ни жлези.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Явор Петков и Петър Енчев


Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *