Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Предимствата на акай плодовете пред боровинките за артериалната функция

Предимствата на акай плодовете пред боровинките за артериалната функция

Установено е, че растителните храни намаляват риска от някои от водещите причини за смърт и неработоспособност. Проучванията показват, че най-дълголетните и най-слабо податливите към деменция групи от населението се изхранват с диета на растителна основа. Така че защо да се съсредоточаваме само върху това растение за здравето и работата на ума ни, акай плодовете? Храните, богати на полифеноли, изглежда подобряват здравето на ума, а акай плодовете съдържат много полифеноли и антиоксиданти; така че може би биха помогнали.
Но ако просто търсите полифеноли, има над десет други храни, които съдържат повече полифеноли на една порция и това не е задължително да е черният бъз; често срещани плодове, като сливите, имат повече, няколко супени лъжици ленено семе, няколко блокчета черен шоколад или дори само една чаша кафе има повече.
По отношение на антиоксидантите, ДА, акай плодовете може да имат 10 пъти повече съдържание на антиоксиданти от по-типичните плодове, като праскови и папая, 5 пъти повече от ягодите, но в сравнение с къпините – всъщност къпините изглежда имат дори още повече антиоксиданти, по-евтини са и по-широко достъпни.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *