Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Изкореняване на водещите причини за смърт

Изкореняване на водещите причини за смърт

В последните години съм се старал да адресирам най-неотложните въпроси за храненето на нашето време, като например кой е най-здравословният сорт ябълки, или кои са най-хранителните ядки или сушени плодове, или кое е най-доброто бобово растение, най-добрите горски плодове? Кое е най-доброто движение на червата?
Позабавлявахме се. Хората имаха възможност да гласуват. Знаете, някои хора реагираха доста арогантно, особено Нюйоркчаните по онова време.
Но тази година реших да поразведря обстановката и да отговоря на въпроса кой е най-добрият начин да предотвратим смъртта. Всяка година „Центърът за контрол и превенция“ (CDC) актуализира най-новите водещи причини за смърт в Съединените щати. Така че нека да започнем с първото в списъка и да продължим надолу до последното – да видим какво ново има във всяка категория.
Сърдечно-съдово заболяване, #1. В 35-годишното проследяване на „Проучването за здравето на медицинските сестри в Харвард“, наскоро публикувано, за сега най-подробното дългосрочно проучване относно здравето на възрастните жени, което имаме. От началото на проучване хиляди участници починали, но това позволило изучаването на рисковите фактори за смърт.
Тъй като сърдечно-съдовите болести били водещите причини на смърт, не е изненадващо, че приемът на холестерол от храната е значителен рисков фактор, предизвикващ смърт. Втората основна причина била смъртта от ракови болести, свързани с тютюнопушенето. Но това, което е толкова прегледно за това проучване, е че то сравнява анализите на рисковите фактори, така че позволява взаимното сравнение на рисковете един с друг.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *