Breaking News
Home > ВЕГЕ КУХНЯ > ВЕГАНСКИ РЕЦЕПТИ > Червен Антиоксидантен Сок

Червен Антиоксидантен Сок

Един от цветовете на Коледа е червеният. Той носи в себе си енергия и сила. Около Коледа обличаме червени пуловери, червени палта или слагаме червени шапки, ръкавици, шал… радваме се на настроението, което носи този цвят. Защо и да не пийнем нещо червено и тонизиращо, полезно и даващо енергия на клетките ни?!
Все по-често дъщеря ми иска да й направя нещо сладко, но без захар, ако има, да е кафява и да е малко, или ако може с мед или нещо друго…! И аз правя… :) Красиви и вкусни неща могат да се приготвят и без много бяла захар. Забелязала съм, че когато храната е красиво поднесена, като че ли не преяждаме. Емоцията от видяната красота – цветовете, свежестта – влияе дори на глада ни. Искам този пост да бъде празничен и оптимистичен. Искам внимателно, ненатрапчиво да внуша колко полезни и необходими са суровите плодове и зеленчуци. И всеки ден трябва да бъдат на трапезата ни.
Ето как направих аз моя сок. Това са ориентировъчни количества за 2-3 чаши. Количеството сок зависи от сочността на плодовете и зеленчуците и от тяхната големина.

ПРОДУКТИ
* 4 ябълки
* 1 глава цвекло или две по-малки
* 1 резен от червено зеле – около 1/4 малка зелка (вкусът на зелето е доста остър, особено когато е изстискано на сок – пробвайте с малко количество)
* 3 големи нара
* 1 голям червен грейпфрут

 

ПРИГОТВЯНЕ

Всички плодове се измиват старателно. Цвеклото се обелва. Ябълките, цвеклото и зелето се нарязват на парчета, подходящи за отвора на сокоизтисквачката. Наровете и грейпфрута се разполовяват и с пресата за цитруси се изтискват. Смесвате соковете и изпивате веднага.

Рецепта и фотографии © Бианка Йовчечева — Бети
www.vkusnosbety.blogspot.com

Check Also

Екзотичен аромат на латинка (песто версия)

Ако някога сте пробвали да хапвате екзотичната латинка – вероятно знаете, че има специфичен и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *