Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > Книгата „Код: Вегетарианец“

Книгата „Код: Вегетарианец“

Есенциални аргументи в полза на вегетарианството от Армин Ризи и Роналд Цюрер

Книгата излиза за пръв път през август 1989 г. и е многократно допечатвана през изминалите години. Продадените до момента 430 000 копия я превръщат в най-разпространения и любим текст по темата в немскоезичния свят.

Тя е изключително съвременна, информативна, съдържа нетиражирани данни и множество любопитни цифри и се отличава от останалите тематични книги със своята ненатрапчивост и витален дух. Може да се чете и на четири ръце.

В книгата е включен и актуален списък с български знаменитости-вегетарианци – от миналото и наши съвременници, както и пълен списък на всички „хранителни добавки“ плюс страничните им ефекти (консерванти, стабилизатори, оцветители), използвани безогледно в България!

„Разумът започва още в кухнята. Пълната липса на разум в кухнята задълго спира развитието на човека и го ограничава по най-лошия начин. Аз вярвам, че предписанията на вегетарианците да се яде по-малко и по-просто, са дали много повече ползи, отколкото всички съвременни морални системи.“

Фридрих Ницше

Съдържание:

  • Част 1: Здравословни аспекти
  • Част 2: Месо, глад и разрушаване на природата
  • Част 3: Производство на месо и злоупотреба с животни
  • Част 4: Етически аспекти
  • Част 5: Вегетарианството в световните религии
  • Част 6: Месоядство и карма

А в приложението на българския издател, освен пълен списък на прословутите „Е“-та, ще откриете вегетариански ресторанти и организации в България, както и книги на вегетарианска тематика, излезли на българския пазар.

Check Also

Какво е веге?

Много хора се питат защо толкова много нашумя това веганство, вегетарианство… На кого е притрябвало, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *