Breaking News
Home > БВО > АЛЕКСАНДРА ВАЛИ за инициативите на БВО

АЛЕКСАНДРА ВАЛИ за инициативите на БВО

Александра Вали – вегетарианец от 16 години, председател на БВО от 2013 година.
За някои инициативи на БВО и какво може да направи една организирана структура.
Инициативите, за които бегло се споменава във видеото можете да видите подробно ТУК.

Българско Вегетарианско Общество
www.vegebg.org

Интервюто взе: Мария Вълчева
Оператор: Тони Тонев

И още:
Основната задача на БВО е да работи за информираността на обществото по всички аспекти на вегетарианството, здравословното хранене и природосъобразен начин на живот, както и за извеждане на нов тип взаимоотношения между човека и природата, въз основа на идеята за ненасилие над живите същества. Желанието ни е да обединим в една обща платформа различните течения във вегетарианството, защитавайки правата им и давайки глас на привържениците им. За голяма част от българите е почти необяснимо защо някой би се отказал от употребата на месо или животински продукти. Подобен избор нерядко е приеман за екзотичен, странен, дори краен и сектантски. Огромната част от хората нямат достъп до информация за вегетарианството. Тук именно идва и ролята на БВО — да обясни на хората, че вегетарианството не е диета, а дълбоко мотивиран избор с етични, хуманни, екологични, здравословни, религиозни, духовни и други причини.

Не по-малко важно за нас е да се опитаме да ангажираме вниманието на институциите в държавата с някои важни проблематики, сред които е да се въведе задължително етикиране на хранителните продукти, подходящи за вегетарианци, както и да се регулира законово естественото право на всеки да си избере при желание вегетарианска храна във всички, субсидирани от държавния и общинския бюджет, заведения като училищни и студентски столове, към болници, детски градини и др. Неща, реализирани отдавна в други европейски страни.

Не на последно място поставяме работата в защита на животните, инициативите за опазването на околната среда, превенция на здравето и т.н.

Check Also

Ами кокосовите орехи, кокосовото мляко и късоверижните триглицериди на кокосовото масло?

„Изследвания на популации, които се хранят с много кокосови орехи, често се цитират от онези, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *