Breaking News
Home > БВО > Алтернативно веге меню – законодателни действия. Какво следва?

Алтернативно веге меню – законодателни действия. Какво следва?

Здравейте, приятели!
Благодарим на включилите се в инициативата. Не беше най-голяма активността, но това не означава, че няма да бъде от полза. Общия брой на подписите са под 5000. Това, което решихме да се предприеме като последващи действия е:

1. Завършване на процеса по събиране на становища от лекари, диетолози, неправителствени организации, родители и всички, които биха изпратили аргументираната си подкрепа за правото на избор на алтернативно меню.
@ Молим всички, които имат становище (обосновано писмо от порядъка на страница-две) по въпроса и имат желание да го изразят писмено – изпращайте ги на e-mail: bvo@vegebg.org

2. Завършване на процеса по събиране на данни за нормативната уредба в различни страни.

3. Комплектоване на становищата, данните за чужбина, подписката – на една правно аргументирана жалба към комисията по дискриминация.

4. Комплектоване на становищата, данните за чужбина, подписката – писмо до омбудсмана.

5. По време на веган фестивала лятото (www.ivf14.wordpress.com) да се организира с поставяне на маса/шатра на обществено популярно място в различни градове след кметско разрешение – за достигане до по-широк кръг от хора – продължение на подписката с регламентирания в закона тримесечен срок за събиране и включени ЕГН-данни (дотогава ще сме регистрирали сдружението по закона за личните данни, за да можем да работим с такива).

6. Внасяне на документацията – правно обосновано искане, подписка, становища, регламенти на други държави и решенията на комисията по дискриминация и становището на омбудсмана – в Министерството на Здравеопазването.

7. Организиране на ВЕГЕТАРИАНСКО ПРЕБРОЯВАНЕ!!! (включително веган и суровоядци в него)
Тази точка ще стартира скоро, защото ще е много полезна събраната информация за последващите действия. Много по-лесно може да се приеме една законодателна промяна, когато се вижда, че касае по-голям брой хора. За момента се счита, че вегетарианците сме малко, но напоследък се срещат все повече и повече, и без да се афишират по някакъв начин. Ще бъде хубаво да получим приблизителни данни колко сме наистина.
Преброяването ще бъде ОНЛАЙН и вероятно с възможност за смс-регистрация (това се проверява в момента дали може да стане и при какви условия).

Отново благодарим и очаквайте новини!

От Ръководството на БВО

Check Also

Регулиращи надписи „Без ГМО“ – промени в законопроект

На 21.11.2017 г. организациите от Коалиция „България – зона, свободна от ГМО“ внесоха в Народното събрание …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *