Breaking News
Home > МАТЕРИАЛИ > АН ХАТАУЕЙ

АН ХАТАУЕЙ

Ан Хатауей е американска актриса, родена през 1982 г., чиято звезда изгрява с филма “Дневниците на принцесата”. Позната ни е още от касовите продукции като “Дяволът носи Прада” с Мерил Стрийп, “Алиса в страната на чудесата” – в ролята на Бялата кралица, с Джони Деп, “Черният рицар: Възраждане” в ролята на жената-котка… Във вените й тече френска, ирландска, германска и американска кръв. От години е вегетарианка, но ролята й на жена­та-котка се оказва решаваща, за да премине към пълно изоставяне на животинските продукти, ориентирайки се към веганството.

Aктрисата разкрива, че режимът й на хранене при подготов­ката й за “Черният рицар: Възраждане” я е вдъхновил да се от­каже от животинските продукти в името на нещо по-добро. Когато научава, че тя ще е следващата актриса, която тряб­ва да се вмъкне в тесния костюм на жената-котка, тя е по­разена. “Това събитие даде тон на цялата ми година”, споделя пред сп. Allure. “Костюмът, мисълта за него, промени живота ми така, че да успея да вляза в мярката му… Не можех да разбе­ра как е възмoжно да си слаб и силен едновременно. Влязох във фитнес залата за 10 месеца и не излязох от нея.” С помощта на професионалната диетоложка Джаки Келър, Хатауей изоставя вегетарианското си хранене, за да го замени с веганско. Е, нека кажем “почти веганско”…

Из сп. Shape:

“Някои от любимите храни на актрисата в периода на подго­товката й за филма включват супа мисо (наричана “японското течно чудо” с водорасли, специални гъби, тофу, мисо паста –б. ред.), сандвич от авокадо и безглутенов хляб, японски кафяв ориз на салата със зеленчуци, вегетарианска пържола от житен протеин, италиански яйчни фритати, зеленчукови ролца с яйца… Всичко това звучи много здравословно, но Келър признава, че Хатауей е привързана към шоколада и обича безглу­теновите шоколадови бисквитки, шоколадовите пастички и тортички от всякакъв род. По време на снимките за “Черният рицар: Възраждане” Келър имала грижата всеки ден Ан да получава някакъв десерт, за да не изпитва глад за сладичко. Други шоколадови пристрастия, на които Ха­тауей се радва, е шоколадовото смути с бадемово мляко и специалната марка шоколадови блокчета на Келър, които тя внасяла за снимковия период през океана. Хатауей съобщава, че тялото й до такава степен привикнало със здравословното хранене, че когато се случело да отпус­не края, изпитвала неизбежно последствията.

“Когато приключихме със сцената на покрива, изядох четири парчета пица и си поделих бутилка червено вино с моя човек. Не бях яла така от месеци. Стана ми толкова зле! Когато заснемането на филма приключи, реших да изпробвам реално веганството. Няма как да се натъпчеш, подобно на мен, ако си веган. Можеш единствено да ядеш много паста и няколко вида веган-сладкишчета.”
~ www.mnn.com, 2012

“Не вървя по стъпките на соевите заместители на месо – режимът ми на хранене в действителност включва основно растителни култури. Къдравото зеле е страхотно. Спелтата [сорт древно жито] също. Не мога да ползвам бялото брашно повече – от него наис­тина ми става зле.”
~ www.imdb.com, 2012

Ан Хатауей се омъжва за актьора и ювелир Адам Шул­ман в компанията на 150 гости – всички те се наслаж­дават на изцяло веган-менюто от местни и устойчиви храни като веге бургери, тарталети, трюфел макарони и сирене. Сватбеното меню бива изготвено от Юфат Орен, който подготвя и сватбения веган-прием на На­тали Портман.
~ www.greenster.com, 2012

“Открих сродната си душа и оттогава двамата се посветихме един на друг и все в този дух… и това сега е като черешката на тортата, или по-точно на върха на един прекрасен веган сладолед.”
При получаването на Оскар за най-добра поддържаща роля във филма “Клетниците”
~ vegetarianstar.com, 2013

 

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *