Breaking News
Home > МАТЕРИАЛИ > Изумителните гимнастики на атлета-веган Франк Медрано

Изумителните гимнастики на атлета-веган Франк Медрано

Чували ли сте за Франк Медрано?

ФРАНК МЕДРАНО – запознаване

Роден в Холивуд                                Висок 1.80 м
Живее в Лос Анджелис                    Тежи 72 кг.

Той е най-общо казано бодибилдър и прави неща като тези (на сним­ките и във видеата му – б.ред.). И силата му идва от растенията. Точно така – Франк Медрано е ве­ган!

Франк, подобно на повечето хора, не се е родил веган. Храни се с месо около има-няма 30 години. А за се­демте години, през които се зани­мава усилено с тренировки, преди година-две научава, че двама добри негови авери – Дан Атанасио и Ноел Поланко – са (станали) вегани. Те също са бодибилдъри и Франк се заинтригувал. Те му помагат да започне растителен режим на хранене – в изготвянето на свои менюта, в нуждата му от от­говори при възникнали въпроси са насреща, така че след два-три ме­сеца Франк реално изпитал всички прекрасни ползи и предимства на това да си веган. Най-открояващо­то се било приливът на енергия –“реално високоенергийно ниво” – и по-бързото възстановяване на си­лите. Той нарича тези предимства “супер благосъстояние”. “Мислех си, че съм здрав и силен преди, но след това започнах да се чувствам по-енергичен и по-бързо да се въз­становявам след натоварвания”, казва Франк.

Помоща на приятелите прави прехода по-лесен, но Франк призна­ва, че не е минало без усилия от не­гова страна. “Най-трудната част бе в главата ми”, споделя той. “Казваше ми, че се лишавам от нещо, а всъщност не е така.”* По пътя на опита и грешката Франк открива кои са любимите му нови храни и в рамките на 3-4 седмици се качва на “борда”, чувствайки се страхотно. След около три месеца на веган-хранене, той предлага на Дан и Ноел да обединят силите си, давайки гласност на ползите от това да си на веган-режим на хра­нене. Заедно формират триото Vegan Calisthen-X. Чрез уеб сайта си www.veganwarriors.net днес спо­делят информация, отговарят на въпроси и поднасят видеа за свои­те растително-силови подвизи на атлети.

* Франк споделя за www.vgirlsvguys.net, че реално червеното месо, рибата и млечните продукти не са били изобщо проблем за него, защото така или иначе рядко ги е консумирал – по-трудно му е било с пилешкото и яйцата, но не след дълго и това отшумяло, като обграждането с най-любимите веган храни му е било от помощ. – Б.ред.

Франк обича да си говори с хората за фитнеса и храненето на расти­телна основа и те най-често оста­ват шокирани да научат, че той не консумира никакви животински продукти. “В 90% от случаите пър­вото нещо, което ме питат хора­та е с какво се храня”, казва Франк. Посочва също, че много от тях изглеждат разочаровани след като им обясни диета си, но чува и исто­рии за успехи все пак. Сблъсквайки се отново след време с някого, с когото е разговарял, му споделя, че се опитва да стане веган или че вече е такъв и има отлични резул­тати. Въодушевлението на хората и успехите им му носят чувство на удовлетворение. Да научиш, че си оказал благотворно влияние, казва Франк, “е наистина зареждащо – да разбереш, че това, което вършиш, е правилно.”

~ www.plantcentric.wordpress.com, Аманда Джаст

Франк започва спортните си занимания в гимназията като част от отбора по лека атлетика. Бяга­нето се превръща в негова страст за целия му училищен период, като участва и в не едно състезание в различни дисциплини – овчарски скок, спринтове…

След като завършва училище, за­почва да посещава близкия фитнес салон, където се докосва до тръп­ката на бодибилдинга. А в мига, в който му попадат гири под ръка, се запалва по усещането от сви­ването на мускулите. Франк е из­ключително слаб като фигура по рождение, но започвайки да вдига тежести, осъзнава, че има потен­циала да направи и мускули. Започва да търси информация кой е най-до­брият и ефективен начин за цел­та и отговорът, който открива  из интернет и по списанията, е все един и същ – съчетанието от вдигане на тежести, приемането на хранителни добавки и поддър­жането на нисокопротеинова дие-та дава най-добри резултати. И Франк постига известни резул­тати. Започва да трупа мускулна маса и да изглежда по-добре сло­жен, но нещо сякаш не е съвсем в ред при него. Постоянно е ме­ланхоличен и без енергия. А започвайки да добива вид, забелязва, че всъщност не трупа само мускулна маса, а и надебелява. Тогава се впуска да експериментира в тре­нировките си.

През 2010 г. преминава изключител­но на гимнастически упражнения и установява, че силите му нараст­ват. Гледа в ютуб видеа на атле­ти-гимнастици като Калостенос – Дан Атанасио, Ноел – Веган Звез­дата на Фитнеса, Хитман Ри­чардс… и му става ясно, че това е неговият стил оттук насетне. А тъй като силите му нарастват и тялото му най-после започва да добива мечтаната форма, промя­ната му не остава незабелязана за околните.

Междувременно Франк променя и начина си на хранене. Спира да се храни с месо и животински про­дукти, за да подобри още повече благосъстоянието си, като става пълен веган. По-цялостно и бързо възстановяване след трениров­ките, повишена енергичност през целия ден, по-хубаво настроение, повече сила и бързина – да изброим някои от чудесните плюсове на това да станеш веган, които той констатира.

С фокусирането върху гимнасти­ките и преминаването на вегански режим на хранене, Франк успява да развие почти свръхестествена мускулна сила и физически въз­можности.

Фран Медрано – част от интервю за www.cutandjacked.com, Октомври 2011

Как и кога започна да тренираш?
Започнах да тренирам преди около пет години. Вдъхнових се да рабо­тя над себе си след като се гледах година след година в плачевен вид. Чувствах се неловко дори да си сваля ризата. Бях все уморен, ба­вен, безсилен и режимът ми на хра­нене* не подобри нещата. И един ден светна лампичка в главата ми. Бях се уморил да се чувствам уморен, бавен и немощен – исках да стана як, бърз и внушителен.

По колко време обикновено отделяш за тренировки?
Обичайно тренирам шест дни в седмицата, по два часа на ден.

Слушаш ли музика докато тренираш?
Обожавам да слушам музика, дока­то тренирам, и не се ограничавам само в един стил. В момента слу­шам множество дискове с инстру­ментални произведения.

Какъв е режимът ти на хранене, когато се стремиш да си във върхова форма?
Аз съм веган, така че не консуми­рам месо и изобщо животински про­дукти. Режимът ми е приоритетно с ниско съдържание на мазнини иобогатен с много суперхрани, така че единственото, което правя, за да съм във върхова форма, е да огранича приема на натрий и да увелича процента на зеленчуците.

Кои са любимите ти атлети, бодибилдъри, фитнес-икони?
Натан Джаксън (състезател ифитнес-икона), вдъхновение за всеки – как човек може да е изключи­телно здрав, силен и изваян като мускулатура при един пълноценен вегански режим на хранене.

Какви три препоръки би дал на всеки занимаващ се?
1. Постоянството е много важно. Колкото си по-постоянен, толкова повече напредваш към постигане­то на поставените цели.
2 . Режимът на хранене. Колкото и усилено да тренираш, няма да пос-тигнеш наистина добра мускулна скулптурираност без следването на подходящ и здравословен храни­телен план.
3. Да се включи в натоварването кардио, HIIT* – за да поддържаш ме­таболизма си в положение да гори мазнините постоянно, ТРЯБВА да включиш подобни упражнения. Без кардио няма огън , който да те дър­жи жизнен!

* По това време режимът му на хранене все още не е вегански. – Б.ред.
* Високо Интензивни Интервални Техники – включват редуването на интензивно с лежерно натоварване като например 30 секунди спринтиране, следвани от 60 секунди ходене. – Б.ред.

Интервю с ФРАНК МЕДРАНО и приятелката му АНТОНИЕТА ПАЧЕКО за www.fitnessmagnet.com

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *