Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ЗДРАВЕ > АВРИЛ ЛАВИН – за веган готвенето и за множествената склероза

АВРИЛ ЛАВИН – за веган готвенето и за множествената склероза

Превод: ЕВЕЛИНА ЧАКЪРОВА

Aврил Рамона Лавин, родена на 27 септември 1984 г., е канадска певица, обявена за една от най-популярните поп-рок изпълнителки на 2002 г. Родена е в Онтарио и e израсла в консервативно семейство. Името й е френско и се превежда като “Априлска Лоза”.
В ранните си години Аврил се занимава с кънтри музика, пее в църковен хор и свири на китара и пиано. Открита е от първия си професионален мениджър, докато изпълнява кънтри кавъри в книжарница в Кингстън, Онтарио. На 16-годишна възраст тя вече има подписан договор с Ариста Рекърдс и се мести в Ню Йорк, за да рабoти по първия си албум Let Go, който в рамките на 6 месеца е обявен за четворно платинен от Recording Industry Association of America.
В търсене на по-добро развитие, изпълнителката се премества по-късно в Лос Анджелис, Калифорния, и там записва албум, заедно с Clif Magness и The Matrix. Има и своя модна линия Аби Даун.

 ~ По Уикипедия

Фондацията на Аврил Лавин The Avril Lavigne си сътрудничи с фондацията Race to Erase MS  на годишната церемония за събиране на средства за лечение на множествена склероза.
Лавин мечтае да изкорени от света много болести, включително тези, които се смятат за лечими чрез режим на хранене и упражнения. Тя сподели своите тайни за здравословно хранене в интервю за WebMD. На въпроса кой е нейният най-здравословен навик, Лавин отговаря: “Обичам да готвя вегански ястия”, като само от време на време се глези с пица, която е единствената й слабост. Тя обича да готви италианска кухня и салати – както когато е на път, така и когато си е вкъщи. Харесва също да готви в своя Крок-Пот, който използва много умело, когато приготвя например грахова супа.
Най-важното е да информираме повече хора за множествената склероза и да ги запознаем по-подробно с болестта”, казва Лавин. “Множествената склероза е заболяване, което повлиява на цялото семейство, не просто на един човек. Болестта се среща два пъти по-често при жените, отколкото при мъжете, и няма лек. Множествената склероза не е заразна. Тя не се предава и по наследство, но някои проучвания сочат, че има семейства с по-голям риск.”

~ www.vegetarianstar.com

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *