Breaking News
Home > ЗЕЛЕНИ ВРЪЗКИ > БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ // www.bspb.org

БЪЛГАРСКО ДРУЖЕСТВО ЗА ЗАЩИТА НА ПТИЦИТЕ // www.bspb.org

БДЗП работи за опазването на дивите птици, важните за тях места и местообитанията им. Ние защитаваме правото на съществуване на дивата природа, като по този начин допринасяме и за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората. БДЗП работи за хората, като отстоява обществените интереси и правото на всеки на запазена природа и здравословна жизнена среда.

БДЗП е едно от малкото неправителствени организации с реален членски състав и структури в страната. Членството  е доброволно. Организация, която има действащи свои структури по места, която всеки членуващ подпомага най-малко чрез заплащане на членски внос. Наши членове са хора от всички възрасти и с различни интереси, но обединени от любовта си към природата, дивите птици и желанието им за по-добър живот.

БДЗП е част от BirdLife International – световна природозащитна организация, основана през 1922 г., която представлява мрежа от партньорски организации в над 100 страни по света с над 2,6 млн. членове и 10 млн. поддръжници.

Мисията на БДЗП
БДЗП работи за опазване на дивите птици, важните за тях места и местообитания, както и за биоразнообразието като цяло, като по този начин допринася за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората.

Визията ни е за свят, в който хората признават равното право на съществуване и благоприятна среда на всички биологични видове. Свят, в който използването на природните ресурси е неразривно свързано с осигуряването на естественото им възстановяване. Свят в който, различните човешки общества са равнопоставени по отношение на ползването и ползите, произтичащи от дивата природа.

Check Also

Веге Мами

Веге Мами е група, предназначена за всички настоящи и бъдещи майки, вегани или вегетарианци, желаещи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *