Breaking News

КЕРИ-АН МОС

Кери-Ан е филмова актриса, родена през 1967 г. в Британска Колумбия, Канада. Като дете живее във Ванкувър с майка си и на 11-годишна възраст се присъединява към детския музикален театър в града. Първоначално започва кариера на модел в Испания, през 1989 г. Първата й поява на екрана като актриса е в телевизионния сериал “Жестока Справедливост” отначалото на 1991 г. По това време сериалът се снима в Барселона, но през 1992 г. целият екип, заедно с Кери-Ан, се премества в Лос Анджелис. Записва се в Американската академия за драматични изкуства в Пасадена след установяването в ЕлЕй.
Снима се и в други сериали, сред които по-известен е “Спасители на плажа”. Участва в значими продукции като “Шоколад” (2000), “Мементо” (2000), “Червената планета” (2000), “Светулки в градината” (2008), “Немислимо” (2010), “Сайлънт Хил: Откровение” (2012) и в най-новия блокбъстър “Помпей” (2014), но най-голямото й постижение и пробив е ролята на Тринити в екшън-трилогията “Матрицата” (1999-2003), къдетоси партнира с Киану Рийвс.
Омъжва се през 1999 г. за актьора Стивън Рой, с когото имат двама сина и една дъщеря.

Из маршът на горещата веган армия
Защо е веган:
Проявява интерес към това да стане вегетарианка най-напред по време на снимките на филма “Шоколад” във Франция. Тогава ежедневно се разхождала край пасищата с крави в малката провинциална френска общност и прекарвала доста време в окоността между снимачните дни. Започва не само да харесва кравите по приятелски, като нещо познато, но и да ги забелязва като характери, с което й напомнят за домашните й кучета. За нея магията в похапването на пържоли се развалила в мига, когато осъзнала откъде всъщност идва това “удоволствие” на масата ни. Кери-Ан освен това има афинитет към суровите храни – фен е на авторката-суровоядец Ани Фио. Ето как може да си обясним защо красивата 44-годишна Мос може да се похвали с такава сияйна и блестяща кожа, независимо дали е с грим или не. В днешно време много източници на здравословна и хранителна информация ни сочат, че включването на органични, свежи плодове и зеленчуци в хранителния ни режим, би направило чудеса за вътрешното ни здраве и за външния ни вид. Мос е известна с това, че често посещава фермерските пазари с органични продукти в последно време и аз съм готов да я последвам, виждайки нагледните резултати.

Защо е страхотна: Тя доста добре се превъплъщава в ролята на силна, умна, страхотна жена, където и да съм я гледал, което определено насърчава повече от този вид роли да бъдат писани за жените като цяло. Въпреки че често персонажите, които играе на екрана, са борбени, тя изглежда по-скоро срамежлива и резервирана в разкриването на личния си живот. Склонен съм да мисля, че когато това е възможно, запазването на поверителност в някаква степен около личния живот насърчава здрави лични взаимоотношения. Що се отнася до г-жа Мос, то тази теза изглежда напълно вярна, защото Кери- Ан в момента е щастливо омъжена майка на три деца. Благодарение на ролята й в “Матрицата” обаче, тя все още не може да носи слънчеви очила на обществено място без някой да я разпознае. Въпреки това е успяла да развали проклятието на големите хитови блокбъстъри, тъй като все още работи постоянно, както изглежда – години след като световният феномен “Матрицата” премина по гребена на вълната в киното. Следването на мечтите често може да бъде плашещо начинание и аз й се възхищавам за това, че го е направила.

Така че, г-жо Мос – с целия си боен опит, добит по време на снимките по трилогията “Матрицата”, бих могъл да кажа, че точно на Вас се пада честта да поемете отговорността за физическата подготовка на останалата част от Горещата Веган Армия (визират се останалите, представени на сайта, холивудски звезди- вегани – б. ред.)… и за приготвянето на сурови зелени шейкове за всички!

Превод: АНА ПЕТКОВА
Източник: www.worldlyvegetarian.blogspot.com

“Хората ти обясняват, че светът изглежда по определен начин. Родителите те учат какво да мислиш. Училището ти казва какво да мислиш. Телевизията. Религията. И някой ден, ако имаш късмет, ти осъзнаваш, че можеш и сам да определяш мирогледа си. Никой не определя правилата, освен ти самият. Ти сам можеш да решаваш какво да правиш с живота си.”

“Дали ще даваш храна на вярата си или ще подхранваш своите страхове? Аз давам всичко, за да поддържам вярата си, особено когато е трудно да се прави това.”

~ Кери-Ан Мос, www.brainyquote.com

Check Also

Положителните страни на вегетарианството – блиц интервюта (1)

Днес, 1-ви октомври, е Световният ден на вегетарианството! На този ден ще пожелаем на цялото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *