Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ИНТЕРВЮ > Интервю с ФРАНК МЕДРАНО и приятелката му АНТОНИЕТА ПАЧЕКО

Интервю с ФРАНК МЕДРАНО и приятелката му АНТОНИЕТА ПАЧЕКО

Представете ни се, споделете с какво се занимавате, как се запознахте…

Ф~ Аз съм Франк Медрано – фит­нес ентусиаст, и срещнах моето момиче Антониета Пачеко във фейсбук, станахме първо там при­ятели.
А~ Аз съм Антониета Пачеко и работя като администратор про­дажби за аерокосмична компания. Освен това съм запасняк от воен­номорските сили на САЩ.

С Франк се срещнахме на живо през май месец миналата година във фитнес залата Gold’s Gym, къ­дето бях личен инструктор. Негов приятел се беше свързал с мен за обучение в екстремна каталисти­ка и ми изпрати видео на Франк. Бързо се увлякох по уличните гим­настики. Уговорихме се двамата да дойдат в Gold’s и да ми покажат някои неща. В крайна сметка се появи само Франк и от този мо­мент нататък той ми е неизменен партньор в тренировките.

Как започнахте да правите кросове и да се занимавате с каталистиката?
А~ Не правим кросове. Много хора автоматично допускат това, но ние просто съчетаваме бодибилдинг и пластика в едно. Понякога правим кръгчета, но те нямат нищо общо с кроса.
Аз лично започнах гимнастиките по време на военен лагер. Нямахме фитнес зала по време на обучение­то и трябваше да работим за сила само чрез упражнения като лицеви опори, набирания, приклякания, по­вдигания на партньор върху гърба и прочие.
Накратко, по-семпли неща – не в този екстремен вид, който Франк практикува. Аз все още съм новак в екстремните гимнастики.

Какви грешки допускахте като начинаещи?
Ф~ Грешката ми в началото бе, че не вдигах достатъчно тежести. Правех твърде много аеробики, спринтове и започнах да губя бързо от теглото си – станах ПРЕКАЛЕНО слаботелесен. Беше тонизиращо, но не натрупвах сила, загубих много мускулна маса.
А~ В началото, а и все още в из­вестна степен, грешката ми е, че не обръщам достатъчно внимание на основополагащите техники като набирания и лицеви опори.

Франк е много по-напред от мен и когато го гледаш как прави с ле­кота това или онова, си мислиш, че също го можеш. И след това БУМ! На мен ми се извади ръката от рамото веднъж. И други някои травми съм си навличала.

Колко важно за вас е храненето?
Ф~ Изключително важно е! Толкова важно, че аз дори не излизам да се храня навън изобщо. Предпочитам у дома, тъй като знам какви точно съставки се съчетават в менюто ми и в тялото ми съответно –просто е психологически удовлет­воряващо. Не може да наблюда­вате наистина добри резултати без здравословно хранене. Това е факт.

И как точно изглежда менюто ви?
Ф~ Моето меню е наистина про­стичко – няма някакви специали­тети или засукани ястия. Аз съм много зает човек, така че се при­държам към простовати, но хра­нителни комбинации, които не са скъпи или трудни за приготвяне, както много хора биха си помис­лили. Основното ми меню е рас­тително и тялото ми си извлича от него нужните вещества за градежа на мускулатурата, за го­ренето на мазнини и за оптимална физическа форма. Включва киноа, кафяв ориз, леща, боб, ядки, спанак, броколи, гъби, разни плодове и зе­ленчуци, пълнозърнест хляб и макаронени изделия, овес, фъстъчено масло, бадемово мляко, маслиново и кокосово олио. Съчетавам в по­вечето, ако не при всичките си ястия, ето тези храни.

Какви хранителни добавки използвате и кога?
Ф~
Пия BCAAs, докато съм на те­рена, и протеинов шейк с екстра глутамин след това.

Към Франк: Какви три съвета ще дадете на мъжете, желаещи да увеличат мускулната си маса и да оформят тялото си?
1. Храненето и хранителните про­дукти трябва да се поставят на челна позиция, ако искате да уве­личите мускулната си маса и да оформите тялото си. Трябва да го снабдите с допълнителна енергия за растежа и възстановяването на мускулите. Очевидно изборът ви на храна трябва да е много из­чистен, за да спомага за постига­нето или задържането на муску­лестия вид.
2. Трябва да се тренира усилено. Нямам предвид просто да влезете във фитнес салона, да вдигате те­жести и да следвате специфична рутина. Трябва да има предизвика­телство. Ако мускулите ви не са под напрежение, няма да има нужда от растеж.
3. Да се осигуряват предизвика­телства за мускулатурата чрез различни типове серии. Било то да се смеси човек с планински катера­чи, да си прави спринтове, лицеви опори, набирания или каквото и да било. Така че – впуснете се в таки­ва тренировки и мускулите ви ще станат силни и добре оформени!

Към Антониета: Какви три съвета ще дадете на жените, желаещи да се вталят – да свалят килограми?
1. Хранете се изчистено от изли­шества – ние жените складираме храната по различен начин от
мъжете в тялото си. Още по-важ­но е да се храним изчистено, за да не трупаме мазнини. Това не означава обаче да се гладува! Аз се храня ре­довно през целия ден, за да поддър­жам метаболизма си, както и за да захранвам мускулите си за растеж и възстановяване. Повече мускули означава по-малко мазнини.
2. Вдигайте тежести – това изгражда мускулатура, гори мазнини и подобрява атлетическите изпъл­нения като цяло.
Това със сигурност е правилният път не само да се вталиш, но и за сила в същото време.
3. Спринтирайте – това гори маз­нини и усилва метаболизма много по-добре отколкото дългите, бавни и отегчителни тренировки. Освен това усилва издръжли­востта, което помага при други натоварвания, а и резултатите са отново по-бързо осезаеми.

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *