Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > Интервю с Гари Юрофски: Защо веганството?

Интервю с Гари Юрофски: Защо веганството?

За правото на животните да не бъдат насилвани, измъчвани и убивани. За етиката, морала и бил ли е Хитлер вегетарианец.

Превод: Lina Ivanova
Коректура: RallyBl

Check Also

Пролетни фестивали във Варна и Бургас: „Еко семейство – фестивал за природосъобразни продукти и живот“

В самото начало на 2020 година бихме искали да ви запознаем с Десислава Николаева. Деси …

One comment

 1. Климент Далкалъчев

  Гари Юрофски казва откровени неистини относно вегетарианството на Фюрера и въобще политиката на Третия Райх спрямо животните и околната среда.
  Наъпълно разбирам голяма част от днешното вегетарианство, която под влияние на медийните лъжи за периода в Германия между 1933 и 1945, се страхува да не бъде асоциирана със “филмовия злодей”, “луд”, “касапин на невинни дечица и старици” и всички други знайни и незнайни талмудически/порнографически обиди и епитети, които се хвърлят целенасочено върху Адолф Хитлер.
  Като националсоциалист не искам да ви надувам главата с политка, затова ще се концентрирам върху фактите свързани с вегетарианството.
  Освен Фюрера ( до 1941 е по скоро флекситарианец-ядящ предимно растителна храна, но и месо по определени поводи-наприме), който става вегетарианец (не веган) в последните години на жизнения си път, известни са и други любители на растителните диети във НСДАП-такъв е Рудолф Хес, строг въздържател и дългогодишен вегетарианец. Освен това голяма част от войниците в СС, са били на вегетарианско меню. Както каза г-н Юрофски в интервюто, наистина райсфюрерът Химлер е имал птицеферма преди войната, но именно той насърчава хранителния режим на СС, които са под пряко негово подчинение.
  Така че направо е смешно и несериозно, този Юрофски да отрича фактите, казвайки :”Ако Хитлер е бил вегетарианец, той я щял насила да накра хората да бъдат вегани”. Е това дори и едно дете в първо отделение, не би го казало. Толкова елементарно и заучено.
  В първите години на практическия националсоциализъм бе и приет първия от редица закони, защитаващи животните: Ето какво пише вестника на Националсоциалистическата германска работническа партия (NSDAP) по този въпрос :

  „Райхскомисарят Гьоринг излезе със становище, че от 16 август 1933 г., забранява лабораторните опити с всякакви видове животни в Прусия. Той съобщи, че се въвежда закон, според който вивисекцията ще се наказва с висока строгост и докато законът бъде официално приет, човек който въпреки забраната си позволи да участва в или извършва вивисекция върху какъвто и да е животински вид ще бъде депортиран в концентрационен лагер.

  И това го прави Херман Гьоринг, който е бил ловец, дори е идвал в България на гости на Н.В. Царя, по време на сватбеното си пътешествие и са ловували. Същият този Гьоринг забранява ловджийските капани, вивисекцията и разбира се дивашкия метод на изтезание на животните “кошер”. Имало е дори идеи да бъде зарбанен лова въобще. Но това както и вегетарианството като официална политика остава за след войната….при един развой който никога не идва, поради трагичните завършеци на Втората Световна Война.
  Доктор Гьобелс отбелязва във дневниците си, че Фюрерът е убеден в правотата на растителната диета, но съзнава че в този момент, няма как да разстрои диетата на народа, още повече че повечето мъжко население е по фронтовете.

  Факт е че много от “модерните идеи” на 21 век, са взаимствани от националсоциалистите. Не само протекцията на природата и животните, първите истински анти-тютюневи мерки и закони са отново дело на Третия Райх. При това в период, в които западните демокрации разлагат народите с възхвала на тютюнопушенето, дори представяйки го като чар.

  Така че няма нищо лошо да признавате фактите такива каквито са. Това са неща, които дори казионните историци няма как да отрекат (прекалено заети бяха да измислят бройки “очевидци” и “холокаустсървайвари” и не се сетиха за социалните политики на Райха).

  Националсоциализма е биологическа идеология, за разлика от болшевизма и демокрацията. Да факт е че равенството се отрича, но това не значи расова омраза, каквото искат да накарат хората че е…Олигофрени като скинхед или ку клукс клан, са плодове на западните плутокрации и техния урбанизиран градски лайфстил на дегенератщина. В този смисъл ние се разграничаваме от такива типове.

  Бъдете живи и здрави,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *