Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > GO GREEN > iVegan – отвори врати първият изцяло вегански супермаркет в Тайван!

iVegan – отвори врати първият изцяло вегански супермаркет в Тайван!

Автор: АЛИСА РЪДЪРФОРД-ФОРТУНАТИ
Превод: СВЕТЛА ГЬОКОВ

Ако се окажете някой ден в Тайпе, задължително посетете iVegan – първият изцяло вегански супермаркет в Тайван! iVegan отваря врати в Тайпе през август 2013 година. Според информацията от ВеганТайван (www.vegantaiwan.blogspot.co.uk), супермаркетът е пълен с “пресни плодове и зеленчуци, пакетирани стоки, замразени храни, прясно изпечени тестени изделия, както и козметика за грижа и почистване на кожата и тялото*. Има дори домакински препарати.” iVegan завършва разнообразния си асортимент със специална секция за био-храни. Предлага също и млечни алтернативи. И всичко това е 100% без животински съставки!

“Аз очаквах малък магазин за хранителни стоки, но намерих голям, оборотен супермаркет.” – коментират от ВеганТайван.

Разгледайте снимките и мисля, че ще  бъдете изненадани както от размера на магазина, така и от подбора на пресните плодове, зеленчуци и веган продукти, които се предлагат. Ако отидете до iVegan, ВеганТайван отбелязва, че може да посетите и близкия веган бар-ресторант “За Животните” (AboutAnimals), също отворил врати неотдавна.

“Както сами се досещате, AboutAnimals е управляван от активисти в защита правата на животните. Happycow съобщава, че мястото се ползва също за организиране на събития и гледане на веган активистки филми. Това вероятно е и мястото, където може да отидете, ако искате да се срещнете с активни защитници на правата на животните в Тайпе,” допълва ВеганТайван.

Ако търсите за други веган места в Тайван – вижте тази пекарнабюфет  и посетете  ВеганТайван за повече информация. Броят на веганите по света расте! От Тайван до Берлин, от Израел до Нова Зеландия: кой знае кога и къде следващия веган-бизнес ще отвори врати!

*”Всички продукти, продавани в iVegan са изцяло вегански, що се отнася до тяхното съдържание – не съдържат никакви животински продукти. По отношение на тестването върху животни политиката им е по-прагматична, тъй като много от случайните потребители биха очаквали конвенционалните почистващи препарати (на обичайните цени), а е трудно да се намерят данни за тестването на всяка една съставка. Разбира се, те не предлагат продукти на големите компании с най-лоша репутация и правят всичко възможно да подкрепят компании, които не тестват продуктите си върху животни. Зареждат преобладаващо продукти от местни доставчици, стига да не съдържат животински съставки и имат за цел да подобрят политиката си по отношение на тестването върху животни в бъдеще, като приветстват идеи и предложения как може да се постигне това” – коментира ВеганТайван.

Източник: www.care2.com Снимки: ВеганТайван

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *