Breaking News
Home > МАТЕРИАЛИ > ДЖАРЕД ЛЕТО

ДЖАРЕД ЛЕТО

Подготвил: РАЛИЦА БЛАГОВЕСТОВА

Певецът и актьор Джаред Лето е вече на 42 години, но изглежда далеч по-млад за възрастта си. От момента, в който започна да играе Джордан Каталано в сериала “Моят така наречен живот” изминаха вече 19 години, а той почти не се е променил на външност. В какво се крие тайната? Лето отговаря за списание GQ:
“Както и преди си имам своите пороци, но алкохолът не е един от тях. Мисля, че всичко се дължи на достатъчния сън и правилното хранене. Ако пътуваш много и си недоспиваш, дълго няма да издържиш – съвсем вярно си е. Аз водя достатъчно здравословен живот и мисля, че това ми помага. Отдавна съм на този път – от 20 години съм вегетарианец, след това станах веган и изобщо – полагам грижи за себе си. Всичко това вероятно спомага да се съхрани за по-дълго човек по-жизнен и млад.”

Източник:  www.vegetarian.ru, 17 януари 2014

Джаред Лето е американски актьор, носител на награда Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля. Освен че е носител на “Оскар” за актьорска игра, Джаред Лето е музикант, фотограф, режисьор и филантроп. Той е вокалист, китарист и главен текстописец на американската рок група 30 Seconds to Mars. Статистиките сочат, че до май месец 2013 г. групата е продала над 10 милиона албума по цял свят. У нас обаче Лето е по-известен с участието си във филми като “Боен клуб” (1998) с Брад Пит, “Американски психар” (2000) с Крисчън Бейл, “Реквием за една мечта” (2000) с Елън Бърстън, “Паник стая” (2002) с Джоди Фостър, “Александър” (2004) с Анджелина Джоли, “Лорд на войната” (2005) с Никълъс Кейдж, “Мистър Никой” (2009) и др.
Лето е роден в Боузър сити, Луизиана, през 1971 г., в семейство с испански корени. Семейството му се мести изключително често: Луизиана, Уайоминг, Колорадо, Вирджиния, дори Хаити. Средното си образование завършва във Вашингтон през 1989 г., а след това записва изобразително изкуство в Университета по изкуствата във Филаделфия. Впоследствие се прехвърля да учи визуални изкуства в Ню Йорк. По това време развива интерес към актьорското майсторство.
През 1992 г. Джаред се мести в Лос Анджелис, в търсене на успехи в музикалното поприще, но за да се издържа се съгласява на спорадични участия като актьор. Две години по-късно получава първата си съществена роля в сериала “Моят така наречен живот”, където играе ролята на Джордан Каталано. След края на сериала Лето участва в поредица от филми, като “Прифонтейн” (1997), “Градски легенди” (1998), “Луди години”, “Тънка червена линия” (1998) и т.н.
Въпреки участието му в хитови филми, Джаред успява да привлeче вниманието на критиката и зрителите едва с ролята си на хероино-зависимия Хари Голдфарб във филма на Дарън Аронофски “Реквием за една мечта” от 2000-та година. Известно време живее по улиците на Ню Йорк, за да се подготви за ролята. След края на снимките се мести в Португалия, в търсене на психическо възстановяване от емоционално обременяващата продукция.
През 2006 отказва роля във филма на Клинт Истууд “Знамената на нашите бащи”, заради вече поети ангажименти с групата му. В периода 2006 – 2010 г. Лето участва в едва три филмови продукции поради натоварения си график като музикант. Създава споменатата вече рок група 30 Seconds to Mars през 1998 г., заедно с брат си Шанън Лето, който е неин барабанист, и до този момент имат издадени 4 студийни албума и реализирани множество успешни турнета. Под псевдонима Бартоламю Къбинс се изявява и като режисьор на музикални видеоклипове.
Джаред Лето е дългогодишен веган и често участва в кампании, които защитават правата на животните. Номиниран е неколкократно от организацията РЕТА за най-сексапилен вегетарианец. Нещо, с което може да удиви много хора, е страстта му да разглобява и сглобява компютри. “Имам един суперкомпютър, който сам изградих през годините от частите на най-различни други компютри.”

~ По www.cinefish.bg, www.imdb.com и Уикипедия

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

One comment

  1. good information to broaden my horizons but if there is any other information if you can let me know

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *