Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > GO GREEN > Китай издърпа чергата изпод краката на канадските убийци на малки тюленчета

Китай издърпа чергата изпод краката на канадските убийци на малки тюленчета

Превод Юлия Младенова-Цонкова

За да бъде спряна тази ежегодна кървава касапница, кожодерите трябва да останат без пазари. Над продажбата на тюленови палта и други продукти бе наложен запор в САЩ през 1972 г., а в Европа преди няколко години, когато Световната Търговска Организация потвърди правото на ЕС да забрани вноса на тюленови кожи.  Още от 1985 г. датират опитите да се излезе на китайския пазар, но без особен успех. И ето, че в първия ден от ежегодния лов на тюленчета тази година, от столицата Пекин официално бе заявено, че Китай „няма да участва в срамната кървава тюленова индустрия“.
Канадският министър на риболова Гейл Ший с огромно неудоволствие обяви вчера новината за провалената сделка.

„Част от проблема е породен от групи, борещи се за правата на животните, които оказват огромен натиск върху нашите клиенти, включително и върху Китай,“ – бе коментарът на Гейл за канадската преса.

Да, точно така е и където и да се опитате да пробутвате кървавите си кожи, ще срещнете нашата съпротива (на природозащитниците – б.ред.), защото тази касапница на тюлени, делфини и китове веднъж завинаги трябва да бъде спряна и изкоренена.

Източник: Captain Paul Watson

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *