Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ИНТЕРВЮ > БНР, радио Шумен // XIV Международен Веган Фестивал: Интервю с Любомир Стоянов

БНР, радио Шумен // XIV Международен Веган Фестивал: Интервю с Любомир Стоянов

Интервюто е излъчено на 4-ти юни 2014 г.

За първи път в Източна Европа – България беше домакин на Международен Вегански фестивал, състоял се в периода 1-ви – 8-ми юни 2014 г. Ако не сте наясно какво различава вегетарианците от веганите, веднага ще поясним – веганите се хранят само с растителна храна, като не употребяват никакви изделия от животински поризход и изобщо продукти, съдържащи животински компоненти, в това число и пчелен мед.

Основател на международния фестивал е Кирстен Юнгсберг, която от 30 години го организира в различни държави. От българска страна ко-организатор е Любомир Стоянов в качеството си на активист на Българското Вегетарианско Общество. В рамките на 7 дни, последователи на веганската идея за хранене и живот се събраха във Варна, за да се срещнат и да дискутират десетки важни теми. Сервираната им храна в хотела, в който бяха настанени, естествено е  предназначена само за вегани.
Другите интересни подробности Христина Димитрова научи от Любомир Стоянов, който от години живее и учи в Германия, но е от първите членове на Българско Вегетарианско Общество. Попитахме Любомир Стоянов, който е заклет веган, за любопитен факт по темата. Той припомни за поредното българско постижение, случило се на  24 май, когато д-р Атанас Скатов изкачи най-високият връх в света – Еверест. Това, което остана встрани от голямата новина, е че д-р Скатов е веган, поясни събеседникът ни. Любомир е убеден, че веганското общество и у нас расте с всеки ден, и то основно с млади хора.

 

Check Also

ТВ САТ КОМ // „Веганството е начин на живот“

Интервю със зам. председателя на БВО Миглена Божикова на Мариана Колева за ТВ САТ КОМ, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *