Breaking News
Home > МАТЕРИАЛИ > ПИТЪР ДИНКЛИДЖ

ПИТЪР ДИНКЛИДЖ

Автор ДЕНИ за www.359.bg

Питър Динклидж е сред най-новите холивудски любимци. Звездата му заблестя ярко през 2011 г. в сериала на НВО “Игра на тронове”, където той изпълнява ролята на един от най-интересните герои – Тирион Ланистър. Оттогава продуценти и режисьори се избиват да получат няколко кадъра (или повече) с него. Ние също сме сред запалените му почитатели и вярваме, че големите роли за Питър тепърва предстоят.

Защото не можем да си представим друг в ролята на Тирион.
Тирион Ланистър е нашият безспорен любимец в “Игра на тронове”. Сега, когато още няколко от фаворитите ни достигнаха до своя трагичен край, Тирион остава сред малкото симпатични образи в сериала.
И просто не можем да си представим кой можеше да го изиграе по- добре от Питър Динклидж. Той е чаровен и има чувство за хумор и в живота – две много важни качества за тази ключова роля. И в същото време той успява да изиграе перфектно скритата тъга на Тирион.

Защото е голям актьор и отпреди да има „Игра на тронове“.
Питър започва кариерата си на театрална сцена и продължава да се развива там и до днес. Играл е в доста филми, сред които най-познати у нас са комедията “Елф” (Elf), мафиотската драма с Вин Дизел “Виновен” (Find Me Guilty), “Пенелъпи” (Penelope) с Кристина Ричи и Джеймс Маккавой, сериалът “Кълцни, срежи” (Nip/Tuck) и “Хрониките на Нарния” (The Chronicles of Narnia). Динклидж се утвърждава като наистина добър актьор, който може да играе и в драми, и в комедии (независимо дали последните са романтични или черни).

Защото е вегетарианец в името на животните.
Може би не знаете, но Питър Динклидж е вегетарианец – всяко парче месо, което го виждате да хапва с удоволствие във филмите му, е направено от тофу. Уважаваме този негов избор, защото зад него се крият благородни морални подбуди. Динклидж сам признава, че е вегетарианец, защото много обича животните…

Защото се бори за справедливи каузи.
Освен че се отказва от месото за доброто на животните, Питър Динклидж не се притеснява да говори за проблемите на джуджетата. Когато получава “Златен глобус” за ролята си на Тирион в “Игра на тронове” през 2011 г. Питър привлича вниманието към случая на джудже, пострадало сериозно след като било нападнато от ръгбист.

Защото размерът не трябва да е от значение.
Неговото собствено заболяване е известно като ахондроплазия – тялото е съразмерно и правилно оформено, но костите не растат достатъчно и това е причина за нисък (джуджешки) ръст. Питър Динклидж е висок 1,35 см и ето какво има да каже по въпроса:
Когато бях млад, това наистина ме разстройваше. Като младеж бях огорчен и ядосан и определено издигнах стена между себе си и света. Но с възрастта разбираш, че трябва да подхождаш с чувство за хумор. Просто знаеш, че това не е твой проблем. Техен е.” За нас това не е проблем и Питър винаги ще бъде НАЙ-ГОЛЕМИЯТ.

Какво му предстои?
Все големи неща. Освен още няколко сезона на “Игра на тронове” (стига НВО да не го спрат и от някъде да не му забият подъл нож в гърба). През 2014 г. излиза комедийната драма “Най-ядосаният мъж в Бруклин” (The Angriest Man in Brooklyn), в която Питър има главна роля и ще си партнира с Мила Кунис и Робин Уилямс. Ще играе с колежката си Лена Хейди (Церсей) и в драмата “Ниско долу” (Low Down), която трябва да е готова също през 2014 г. Но с най-голямо нетърпение чакаме да го видим в новия “Х-Мен: Дни на бъдещото минало”* (X-Men: Days of Future Past), където ще е в ролята на Боливър Траск – създателят на роботите Сентинел, преследващи мутантите.

 Любопитно от www.showbiz.delfi.ua
В колежа Питър е изучавал богословие.
Има английски, ирландски и немски корeни.

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *