Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > „12 стъпки към суровоядството“ от Виктория Бутенко

„12 стъпки към суровоядството“ от Виктория Бутенко

„12 стъпки към суровоядството“ от Виктория Бутенко (ИК „Хермес“, стр.: 272, цена: 12.95) разглежда ползите от консумацията на сурови храни за здравето и качеството на живот. Обърнато е специално внимание на зависимостта от обработени храни и на начините за преодоляването й. След абсолютния успех на бестселъра „Енергични за цял живот“ това е втората й книга на български език.

„Основавайки се на лични наблюдения и опит, подкрепени със задълбочени проучвания, Виктория Бутенко представя богатство от информация, която е предизвикателство за традиционното разбиране за здравословното хранене на човека. Горещо препоръчвам това интересно четиво.“

Д-р Ванс М. Лоугън

„Тази книга е библия за вегана суровоядец.“

Ралф Андерсън, специалист по квантова нутриционистична биохимия

 

„Обстойните проучвания на Виктория Бутенко и яснотата на представянето им са вдъхновяващи. В книгата са разгледани всички аспекти на темата – от  практическото приложение на диетата и широкия диапазон от здравословни навици, необходими за оптималното здраве до дълбоките емоционални и душевни проблеми, които биха могли да саботират дори най-прецизно съставената програма за суровоядство. Ще препоръчам тази книга на моите пациенти, студенти, близки и приятели.“

Д-р Ритамари Лоскалзо, доктор по мануална терапия, диетолог, член на Американската асоциация на диетолозите

 За книгата

В новата си книга Виктория Бутенко, авторка на бестселъра „Енергични за цял живот“, представя задълбочен анализ на ползите от консумацията на сурови храни. В „12 стъпки към суровоядството“ тя се позовава на последни научни открития, които допълва с примери от собствения си опит на веган и ръководител на семинари за суровоядство. Бутенко подробно разглежда и зависимостта ни към обработените храни и споделя личната си история с какви трудности се е сблъсквала, следвайки веганския режим на хранене. В „12 стъпки към суровоядството“ авторката помага на читателите да направят прехода от обработени към сурови храни. Тя предлага ценни съвети за формирането и поддържането на новия начин на живот и разглежда физическите, психологическите и духовните измерения на суровоядството.

С интересната научна информация, практически съвети и вдъхновяващи истории тази книга ще се превърне в настолно четиво за всеки, избрал суровоядството за начин на живот.

За автора

Виктория Бутенко е родена в Русия, но се мести със семейството си в САЩ през 1990 година. За съжаление Виктория, съпругът й и двете им деца страдат от различни тежки заболявания: остра форма на затлъстяване, хипертиреоза, ревматоиден артрит, астма, диабет, сърдечна аритмия. Специалистите дават на съпруга й – Игор, още 2 месеца живот и предупреждават Виктория, че сърцето й може да се предаде всеки момент.

На ръба на отчаянието, Виктория търси различни алтернативи и открива суровоядството като начин на живот. Тя чете, попива, осмисля новата информация. Един ден изхвърля всичките си готварски пособия, купува много пресни плодове и зеленчуци и започва нов живот.

Семейство Бутенко възвръщат здравето си и стават световноизвестни  преподаватели, „готвачи“ и писатели, известни като Суровоядото семейство. Виктория пътува по цял свят и споделя вдъхновяващата си история с хората. Канена е като лектор и участник в семинари за суровите храни в САЩ и Европа. Като се базира на най-новите открития в сферата на храненето, Виктория Бутенко разяснява предимствата на подобна диета, както и колко важно е да се консумират големи количества зеленолистни храни. Зелените смутита на Бутенко революционно променят представата за традиционното „здравословно хранене“.

Част от предговора към второто издание на книгата:

Първото издание на тази книга (публикувана през 2000г.) беше чудесно. Второто е забележителен шедьовър. През последните шест години Виктория Бутенко утвърди нов възглед за храненето и разкри мъдрата си философия за живата храна.

Вероятно най-значимият принос на тази книга е ясното прозрение, че готвената храна може да предизвика зависимост. Особено ценно е задълбоченото представяне на значението на живите храни за нашето здраве и добра форма. Тя споделя и идеи за приготвянето на жива храна, най-вече със своите зелени смутита. Виктория се фокусира не толкова върху готовите рецепти, колкото върху разбирането, че приготвянето на храната е игра, която ни вдъхновява да създаваме свои творения, удовлетворяващи собствените ни потребности.

Тази книга е класика. Оценявам възможността да напиша предговора към второто издание. Изрично препоръчвам „12 стъпки към суровоядството“ на всеки, който се опитва да помогне на хората да преминат към суровояден начин на живот, на всеки лектор на тема „живи храни” и всеки приятел суровоядец, който се нуждае от подкрепа. Книгата на Виктория е едно от най-полезните, обнадеждаващи и мъдри четива, които съм виждал през годините като участник в движението за жива храна. Благодарен съм за революционните идеи и мъдрост, които Виктория споделя с всички нас.

Пожелавам ви здраве, благополучие и духовна радост.

Гейбриел Казънс, доктор по медицина, член на Американската асоциация по холистична медицина, директор на Възстановителен център „Дървото на живота“, автор на „Духовно хранене“, „Съзнателно хранене“ и „Кухня на дъгата – зелена жива храна“

Check Also

Какво е веге?

Много хора се питат защо толкова много нашумя това веганство, вегетарианство… На кого е притрябвало, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *