Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > GO GREEN > ВЕГАН-ФРЕНДЛИ ЛЕТИЩА

ВЕГАН-ФРЕНДЛИ ЛЕТИЩА

Автор: ЕЛИЗАБЕТ КАСТОРИЯ
Превод: СВЕТЛА ГЬОКОВ

Всичко, което предлага Сан Франциското летищно кафе ThePlant е съставено от 100% БИО продукти!
В новата си книга “Как да станеш веган”, младата авторка Елизабет Кастория, предлага 159 интелигентни стратегии и прости съвети за всекидневния живот без животински продукти. “Много хора смятат, че животът само на растителна основа е труден и е крайност. Аз искам да им докажа, че той е забавен, лесен и удовлетворяващ”, казва тя.
Когато става дума за пътуване, Кастория твърди, че веганството не бива да бъде пречка. “Има веган и веган-френдли ресторанти във всяко кътче на земното кълбо“, казва тя. “Няма причина да се опасявате, че вашата диета по някакъв начин може да ограничи местата по света, на които желаете да се насладите.”
В избрания кратък откъс по-долу от “Как да съм веган“, Кастория споделя любимите си веган-френдли летища, както и храните, които можете да си поръчате в не толкова веган-френдли ресторанти.

ВЕГАН-ФРЕНДЛИ ЛЕТИЩА

Ако се озовете на едно от тези места, имам добри новини за вас! Изобилие от вкусна храна ви очаква още преди да сте стигнали до крайната си дестинация.

Международно летище John F. Kennedy
Във всеки основен център все ще се намери някой скрит скъпоценен камък – веганска храна, но скъпоценните камъни при JFK са на открито. В Cibo Express Gourmet Market има изобилие от веган сандвичи, палачинки, макарони, сокове и тестени изделия.

Международно летище Newark Liberty
През 2012 г. Здравният комитет за отговорна медицина го обяви за най-здравословното летище в САЩ. Пазарувайте веган закуски от Cibo Express на Терминал B!

Международното летище O’Hare
Имали ли сте някога престой, който да не е в Чикаго? O’Hare е летище, на което можете да прекарате дълго време, така че намирането на храна е от ключово значение. Летището може да се похвали с упоменатите Cibo Express. Но въпреки това не пропускайте мексиканския ресторант Burrito Beach. На менюто ясно са отбелязани вегетарианските варианти.

Международното летище San Francisco
Дори и да не излитате от Терминал 2, отидете там и си купете бургер от ThePlant Cafe. Тази фантастична мини–верига има няколко свои пункта на територията на града и предлага на посетителите салати, сокове и капкейкчета в допълнение към своите знаменити и вкусни бургери от цвекло.

Топ 5 ЛЕТИЩНИ ВЕГАН УДОВОЛСТВИЯ

Енергийните барове, всички разновидности на ядки и други оскъпени, но надеждни стоки са на разположение по летищата, за да гарантират, че няма да умрете от глад по пътя. Но отвъд тази основа, повечето летища предлагат няколко неща, които са по-скоро лакомства, отколкото храна за оцеляване. Запознайте се с пет вегански летищни лакомства.

Соево ванилово мляко под пара или Горещ шоколад
Повечето кафенета по летищата в днешно време имат соево мляко. Топлият комфорт на сладкото питие носи огромна наслада, така необходима по време на път. (Забележка: За тези, които обичат кофеиновите напитки, подобна доза кафе им доставя същото удоволствие.)

Суши с краставица
Определено не е евтино и засищащо да купите 3 резенчета ролца с краставици, но едно ролце с малко соев сос и уасаби би ви дарило все пак с временна наслада.

Черен шоколад
Едно от най-добрите неща за летищата е, че предлагат изобилие от артикули за подаръци. Понякога (особено при полет) може би просто се нуждаете от един страхотен подарък за себе си и това е черният шоколад.

Ядкови масла
Те са просто чудесни – хем вкусни, хем веган и можете да ги откриете в почти всички Hudson News (големите вестникарски будки на американските летища) из страната.

Питие
Кой кого будалка? Ако сте заседнали някъде, едно питие е чудесен начин да се убие времето, да намерите нови приятели и да се забавлявате. Всяко голямо летище има голям избор от барове, така че действайте и утолете жаждата си.

Източник: www.outsideonline.com

Check Also

Дръжки от череши – лечебни свойства

Простичко и непознато – защо изхвърляме дръжките от череши, след като можем да ги ползваме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.