Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > Мини-сериалът „ВЕГАНСКИ ХРОНИКИ“ – TEASER: „Какво ще правиш довечера“

Мини-сериалът „ВЕГАНСКИ ХРОНИКИ“ – TEASER: „Какво ще правиш довечера“

Превод: АНЕЛИЯ КИДИКОВА

Какво представляват веганските хроники?

“Вегански хроники” е комедиен интернет сериал за 25-годишно момче, което трябва да се изправи пред заобикалящата го реалност, след като прави прост избор: да спре да консумира месо, риба, яйца, мляко и млечни продукти или всеки друг продукт от животиснки произход. Сериалът е десет сериен, като всяка серия трае по 5 мин. Епизодите са необвързани помежду си: единствената връзка е, че главният герой във всяка серия е Клаудио. Когато се срещнеш с веганския начин на живот, ти неизбежно трябва да се изправяш пред много проблеми от етичен и морален характер, които са неразривно свързани с избора да бъдеш част от този живот: в интернет социалните мрежи са пълни с картинки и клипове, показващи насилието и жестокостта, обект на които са животните, обичайно следвани от безкрайни дискусии между коментиращите, обиди и какво ли не. Често хората, избрали да станат вегани, са смятани за луди, странни и дори екстремисти. Това, което поредицата се опитва да постигне, е да омекоти тази представа и да позволи както на тези, които са вегани, така и на тези, които не са, да погледнат на тази тема с усмивка. “Вегански хроники“ се очертава като първият интернет сериал, който е 100% без жестокост: не само, че нито едно животно няма да бъде наранено или използванo за снимките, но и всичката храна, подбрана във филма, и храната, свервирана на екипа, са стриктно вегански. Не се тревожете за пържолите в чиниите, това е просто сайтан. ;) Епизодите, които са в Рим (градът, където веганството като алтернатива се въведе малко по-късно спрямо други европейски страни), са с участието на звезди вегани, вегетарианци и какво ли не.

Кои са лицата на проекта

АНДРЕА МОРАБИТО – режисьор, автор 25-годишен, завършил през 2008/9 в NUCT с магистърска степен по режисура. Той е работил 3 години в областта на аудиовизуалните ефекти като асистент, асистент режисьор и оператор на камера. Бил е режисьор зад сцената, на видеоклипове и на документални филми (които са още в процес на обработка). В момента работи като автор и режисьор на интернет поредицата Stone Face.

КЛАУДИО КОЛИКА – актьор, автор 25-годишен, завършил публична и бизнес комуникация в университета La Sapienza в Рим, обсъждайки идеята си за интернет-сериал на последните си изпити. През 2013г. води седмичната радио програма Fuori Corso на честотата на университетското радио. Започва да се занимава с проекти в интернет-мрежата през 2012 г. – пише за Stone Face и MiniMad.

ЕКИП: Анонио Мерлино (режисьор на фотографията); Франческо Искаро (акустика), Антонио Канестри (редактор) и др.

ХРАНА: Предоставена от iVegan

МУЗИКА: Композирана от текстописеца и изпълнител Браунбърд Руди Релик (www.brownbirdrudyrelic.com).

Източник: www.indiegogo.com

Check Also

Колко рискован е арсенът в ориза?

„Като се имат предвид нивата на арсен в ориза, как бихме могли да разберем колко …

3 comments

  1. after I read a few sentences above I got useful information for me

  2. Katerina Valkova

    Звучи супер, но дали има субтитри на английски ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *