Breaking News
Home > БВО > ehograf.info – Искат постна храна в забавачките

ehograf.info – Искат постна храна в забавачките

Автор: Михаил Стефанов
Оригинална статия: www.ehograf.info

Майки вегетарианки се организират в нета

Битката на майка от Црънча, която не успя да се пребори вегетарианско меню на сина си в детската градина, събуди реакцията на нейни съмишленици. Те вече събират подписи в цялата страна с искането във всички забавачки и здравни заведения да бъде осигурено подходящо и за хората, които не ядат месо, меню. Само за дни новото сдружение събра 212 привърженици.

Младата жена атакува чрез Комисията за защита от дискриминация детската градина в Паталеница, съобщава „Марица“. Синът й посещава задължителната по закон подготвителна група и единственият му избор е дали да се храни с останалите деца и да яде месните им ястия, или да стои гладен. Защото от съображения за безопасност в градините храна не е позволено да се внася, така че не може майката да готви за момчето си отделно. Така обаче то е принудено да загърби принципите си, което родителката смята за дискриминация.

След като случаят се разчу, предизвика доста реакции в социалните мрежи, като подписката е една от най-мощните. Тя е организирана от Българското вегетарианско общество. Подписите се събират само на хартия, засега – в десетина заведения в София. Търсят се и съмишленици от други градове в страната. Целта е да се извоюва правото на немесоядните и техните деца да избират дали да се хранят с “животински трупове”, когато са в болница или детска градина, като всеки подписал се може да приложи и своя писмена обосновка. След като се съберат достатъчно имена, подписката ще послужи за постъпки пред съответните инстанции за такива промени в детските и здравните заведения.

Check Also

Годишно oбщо събрание на Българско вегетарианско общество – 10.09.2017

Имаме удоволствието да ви поканим на Годишното общо събрание на Българско вегетарианско общество (БВО). Събранието …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *