Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > GO GREEN > ЗАТВОРИТЕ В ЩАТА АРИЗОНА СА БЕЗМЕСНИ

ЗАТВОРИТЕ В ЩАТА АРИЗОНА СА БЕЗМЕСНИ

Мислете си, че вегетарианският режим на хранене е скъп? Шериф Джо Арпаьо от Марикопа, щата Ариозона, определено не би се съгласил с вас. В действителност, той наскоро обяви, че във всички затвори в окръг Марикопа, Аризона, ще предлага 100% безмесни ястия. Той очаква тази промяна в менюто им да облекчи данъкоплатците с $ 100,000.

Малко по малко ето я първата стъпка за преминаване към вегетарианството. Менюто на затворниците ще бъде безмесно, каза шериф Джо Арпаьо по новините на Fox 10 във Финикс. Той очаква новото меню напълно да навлезе до няколко месеца.

Шериф Джо Арпаьо е наясно с факта, че тази промяна определено ще намали разходите. Освен това той публично се изказа срещу жестокото, нехуманно и интензивно развъждане на селскостопанските животни. През 2006 г. Арпаьо активно подкрепя инициативата Proposition 204 за нови законодателни мерки в Аризона, с които от тогава насам в Аризона се забранява използването на телешко месо, както и малките клетки за бременни свине, които са били с размер 60 см на 2 метра.

Друга полза от премахването на месото от затворското меню? Затворниците сигурно ще усетят постепенно здравословни подобрения! Според Американската диетична асоциация, вегетарианците имат по-нисък индекс на телесна маса, при тя е по-малък рискът от ракови заболявания и исхемична болест на сърцето, както и от ниско кръвно налягане.

Посетете TryVeg.com да научите повече за здравните предимства на вегетарианството, а също и как може да спестите средства от бюджета си за хранителни стоки!

Превод: Светла Гьоков www.cok.net

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *