Breaking News
Home > ВЕГЕ КУХНЯ > ЗЕМЯ НА ЗАЕМ – информационен сайт // www.zemianazaem.com

ЗЕМЯ НА ЗАЕМ – информационен сайт // www.zemianazaem.com

„ЗЕМЯ НА ЗАЕМ“ е сайт за суровоядство, здравословен начин на живот, методи за самолечение, природа и пермакултура.

Здравейте,

започнах този сайт месец май 2008 година, поради нестихващото ми желание да споделям.
Като се връщам назад в спомените си си давам сметка, че от малка живо ме интересуваше здравословното хранене и живот по-близък до природата. От известно време започна моето запознанство със суровоядството и природните методи за самолечение. От тогава насам не спирам да се удивлявам всеки ден. Най-вече ме удивлява факта, колко е съвършено човешкото тяло и колко силно ни влияе храната, която вкарваме в него. Влияе както на физическото ни състояние, така и на емоционалното и духовното ни същество. В тази статия съм описала малко повече защо се вдъхнових от суровоядството. Тук да поясня, че нямам медицинско образование, а статиите са написани от прочетено от книги, интернет или други материали и пречупено през личния опит в тези области.
За мен суровоядството е начин на живот, удоволствие, хоби и здраве. С него постигнах дълго-търсеното здраве, дава ми енергия, вътрешна хармония и щастие. От момента, в който разбрах, че съществува живот без лекарства, изпитвам непреодолимо желание да споделя това с хората около мен. Всеки, докоснал се до този начин на хранене малко или много е достигнал до заключението, че живот без болести и лекарства е възможен до дълбоки старини, без да е от значение колко ще живеем, а КАК ще изживеем живота си – винаги пълни с енергия, хармония и вътрешно щастие. Тук да поясня – не е нужно да се стремим към 100% суровоядство, а по-скоро е достатъчно да анализираме менюто си и да увеличим консумацията на сурови растителни храни до колкото ни позволява личния комфорт и личните цели и стремежи. Самата аз за година спазвах стриктно сурово хранене с цел да възвърна желаното здраве, а след това започнах да включвам и готвена храна от време на време.
Вярвам, че Раят и Адът са тук на земята, всичко зависи от гледната точка и от това, кое от двете избираме да изживеем, събуждайки се сутрин. Земята е Рай, само мъничко е добре да й съдействаме, като най-малкото живеем и с мисълта за нея всеки миг. Да преливаме от загриженост, добронамереност и безусловна любов както към Нея така и към всеки един от нас, като не забравяме и себе си.
В сайта ще откриете здравословни рецепти за жива храна, без присъствието на животински продукти и изкуствени добавки. Повечето от рецептите търпят доста разнообразяване и промяна в съставките, така че да се понравят на личният ни вкус. От всяка една могат да се създадат още много други интересни рецепти. Веднъж разбирайки логиката в суровоядното изкуство, ставаме творци на нови и оригинални рецепти!
Също така ще откриете и много методи за самолечение и пречистване на тялото. Всички те са с доста сериозен характер и не бива да се пристъпва с лекомислие. С времето ще се съберат много и най-различни техники на пречистване. Нека всеки, който иска да ги практикува, да избере тези, които му се струват подходящи за него и да се запознае дословно с техниката на изпълнение (и разбира се да се консултира с личния си лекар). Всеки поема индивидуална отговорност за действията си. Информацията тук е с общ характер, понеже не е възможно да се обхванат всички случаи на здравословни проблеми и детайли от личното ни здраве.
Нека не се чувстваме принудени или задължени да следваме каквото и да е в сайта. Нека се храним, с храната, която ни радва и да живеем според своите разбирания. Все пак всеки от нас е една уникална вселена, а това е най-хубавото.

Приятни и ползотворни мигове,
Мер

 

Check Also

ядливи цветя

10 ядливи цветя с потенциални здравословни ползи

Класическа и вечна традиция е вазата с цветя по средата на масата (която ние предпочитаме …

2 comments

  1. Йордан Йорданов

    Мер имам ХБН ,креатенина мие 497 ,мога ли да гладувампо метода на Д.Станев,но имам стеснение на уретрата и не мога много да уринирам ,ако може да ми дадеш завет,тел. 0894629289,Йордан Йорданов .

  2. Борис Ангелов

    Здравейте,имам интерес от информация за рак на панкреаса,от който съм болен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *