Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ЛЮБОПИТНО > 10 факта за прасетата

10 факта за прасетата

                                                                                                                                                              Източник : Под едно небе

1. Прасетата обичат да се гушкат едно в друго и да спят с допрени носове. Те сънуват също като хората, обичат да слушат музика, да играят с топка и дори да им се правят масажи.

2. Прасетата комуникират постоянно едно с друго; учените са идентифицирали повече от 20 звука, които прасетата използват в различни ситуации.

3. Новородените прасенца се научават да разпознават гласа на майка си, както и да отговарят на собствените си имена. Майките пеят на малките си докато ги кърмят.

4. Прасетата имат сравнително усъвършенствани познавателни способности – повече от кучетата и от 3-годишни деца.

5. Прасетата имат добро чувство за ориентация, което им помага да намират дома си дори ако са се отдалечили с километри. Възрастните прасета могат да бягат с около 18 километра в час.

6. Прасетата могат да контролират видео игри с джой-стик.

7. Прасетата не се хранят „като прасета”. Всъщност те предпочитат да хапват бавно и да се наслаждават на храната.

8. Прасетата са истински добри в запомнянето на това къде се намира храната им.

9. Прасетата са чисти животни. Ако им се предостави достатъчно място те ще бъдат много внимателни да не мърсят там, където спят или се хранят. Прасетата не се „потят като прасета”, всъщност те не могат да се потят изобщо, защото нямат потни жлези. Вместо това обичат да се охлаждат в калта или във водата. Жена отглеждаща прасета, направила душ за тях през горещите месеци – прасетата се научили да спират и да пускат душа, когато е необходимо.

10. Биологът и директор на зоопарка в Йоханесбург Лайл Уастон пише в една от книгите си: „Не познавам никое друго животно, което да е толкова любопитно или което да е толкова желаещо да проучва нови преживявания и да се сблъсква със света с толкова ентусиазъм.“

Check Also

Чесън за хрема, синузит и инфекции

В нашите балкански ширини чесъна е изключително тачен способ за предпазване от болести в зимните месеци. Обичаме да си го хапваме често и по много! Какво можем да направим обаче ако имаме хроничен синузит или вече сме се разболели и сме с хрема? Ето изпитана рецепта от бабините (фейсбук) книги ;)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *