Breaking News
Home > РАСТЕНИЯТА > НАРОДНИ ИЛАЧИ > Kак може да свалим температура и да се преборим с вирусите ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ

Kак може да свалим температура и да се преборим с вирусите ПО ЕСТЕСТВЕН ПЪТ

Текстовете подбра из коментари в групата на БВО: NADIA ESEN
Коректура и допълнения: РАЛИЦА БЛАГОВЕСТОВА

~ В хомеопатията висока температура се сваля най-често с Belladonna, но е добре да се следват инструкциите на хомеопат, който да определи потенцията и честотата на приемане.  

~ Друго нещо са Шуслерови соли 3 и 5. До 38,5’С – ШС 3, над 38,5 – ШС 5.

~ А може би най-добрият метод, особено при децата, е когато температурата се покачи над 39’С – душ с леко топла вода, сваля температурата почти веднага.

~ Обливане с хладка вода; разтриване с оцет, с белтък; напоени чорапи с оцет, с мед; кърпи на свивките.

~ Налагане на напоена с оцет малка кърпа върху челото. Отвреме-навреме се овлажнява отново. Някои деца много обичат аромата и действието на оцета.

! При обливане с хладка вода или завиване в напоени с оцет чаршафи да се има предвид, че рязката смяна на температурата при деца много лесно води до конвулсии, повръщане и дори гърч. Трябва да се действа внимателно, ако сме решили да спестим традиционните температуропонижаващи методи.

~ Чай с чесън и джинджифил/джинджер. Люти чушки (в тях има мега доза витамин С) – само по време на отпадналостта. Ако има кашлица, в чая се добавят люспи от лук, парченца ябълка, а може и парченце канела. Всичко това е за човек, който не яде млечни продукти. Ако яде, добре е да ги спре поне докато оздравее. Ако е дете, отпадат лютите чушки, макар че има и деца, които учудващо много ги обичат.

~ Чай от шипка, липа, лайка.

~ Пие се билков чай и много вода (не студена, а поне със стайна температура).

~ Реже се картоф на филийки и се слага на слепоочията. Нарязани филийки лук се слагат на ходилата и се обуват чорапки.

~ Трябва да се предизвика обилно потене, за да се изхвърлят по-бързо токсините. Прилага се пиене на горещи отвари от билки на малки глътки, дори с лъжичка – колкото по-горещо, по-добре (при децата да се внимава все пак!). Желателно е да се проветрява помещението, където е болният, да се правят дихателни упражнения.

~ Когато е болен, организмът не желае да приема храна и това е естествено, за да изхвърли всички токсини и да има енергия да се бори с неразположението. Всяко лекарство по своему е отрова, предназначена за определен орган и когато биде приета, атакува мястото, а ензими от тялото се насочват към него да го защитят и затова има ефект – от там отровата в малки дози е полезна, но се изчерпват ензими.

Има спящи болести – бактерии, които не могат да се лекуват с лекарства, повтаряйки се сезонно, периодично. За да се справим, се препоръчва сух глад. Например вечер в 6 часа да е последното приемане на течности и храна. До другия ден по същото време са 24 часа, но е хубаво да се продължи до сутринта. Тялото нощем почива и не хаби енергия. Сутрин обложеният език и лошият дъх са доказателство за чистенето. Забележете, тялото прави това всяка нощ, докато спи – нищо ново. Сухият глад може да се прави профилактично при проблеми за поне 24 часа 1 път седмично.

~ Джинджифил на малки парченца може да се хапва. В отварите може да се добави допълнително лимонов сок, грейфурт, нещо кисело и червен ЛЮТ пипер. В лютивината се съдържа голямо количество витамин С.

~ Корен от джинджифил (малка част от него, приблизително към 3-4 см) се обелва, настъргва и се запарва в 800 ml вряла вода, като за чай (в стъкло или керамика/порцелан за предпочитане). След като се запари и поизстине, се прецежда и се пие. Всеки ден, докато е нужно за прочистване на организма.

~ Да се пие изцеден лимон с вода. По желание може и мед да сложи.

~ Чесън и течности.

~ Топла вода да се пие.

~ Разтриване на децата с ракия и хубаво да се завият впоследствие.

~ При кашлица се маже мед на гърдите, както и на гърба.

~ При болки в гърлото – компрес, като на малка къпра се слага памук, напоен с ракия и черен пипер и се връзва на гърлото.

~ При настинка е ефикасен затоплящ компрес от ракия върху гърдите, като се напои голямо парче памук с ракия, наложи се на гръдния кош и се покрие откъм дрехите с наелоново пликче. Нощува се с компреса. А преди заспиване краката може да се накиснат в леген със силно гореща вода – такава, че в началото да е почти нетърпимо да се топват в нея. След това ходилата се покриват със сол и се слагат чорапи.

Check Also

Засилване на имунитета с природни средства при грип, коронавирус и др.

В тази секция копираме личните „народни илачи“ на различни хора, споделени в социалните мрежи. Не …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *