Breaking News
Home > НОВИНИ > БЮЛЕТИН > Не може да има веган, нито дори вегетарианец, ако растенията са с гени на животни!

Не може да има веган, нито дори вегетарианец, ако растенията са с гени на животни!

Не може да има веган, нито дори вегетарианец, ако растенията са с гени на животни!

Остават около 2 400 подписа от България за достигане на необходимия пропорционален дял в европейската петиция против ГМО, шистов газ и останалите подаръци от корпорациите, ако се подпишат ТTIP / CETA
Ето тук ви молим да подписвате и споделяте петицията, като е важно да е от различни IP за различните мейли. Защото при предишната петиция срещу ГМО, преди 5 г., отпаднаха около над 1 млн. подписа по някакви причини.

TTIP ще се разглежда в средата на юли в ЕС. Разбира се, както и досега, съдържанието на документа е в тайна за евродепутатите до последния момент.

Скоро имаше протест в София – 100 човека. Също по-малък такъв във Варна.

Ако някой чака на другите, да знаете – други няма!

Всичко зависи от НАС, от всеки един от НАС. Твърдата, удобна, ненарушаваща комфорта позиция „нищо няма да се промени“ ни оставя без правата ни. Скоро ще живеем в законна репресия и няма да имаме вариант за законно протестиране. Сега е момента и СЕГА е важен всеки глас!

Check Also

Регулиращи надписи „Без ГМО“ – промени в законопроект

На 21.11.2017 г. организациите от Коалиция „България – зона, свободна от ГМО“ внесоха в Народното събрание …

3 comments

  1. Моника, права си към момента, но този момент е много кратък и с ТТИП ще свърши необратимо – ще станем като в САЩ с всички отровни практики – хормони, химикали, ГМО, шистов газ, флуор в питейната вода, отделно ще ни се набъркат в целия социално-трудов живот, например сегашното майчинство е платен отпуск 2 години, а в САЩ от приятелки знам, че трябва след седмици да се връщат на работа, защото там родилката е в неплатен отпуск!
    А какво ли ни очаква когато щатски гигант реши да съди малка България, примерно че не искаме да използва на нашата територия цианиди за добив на злато, защото при новородените деца има увуличаване на генетичните малформации и рак? (примери има за такива арбитражни , частни съдилища в други страни).
    ТТИП е толкова гадно, че ние, европейците, не можем да го приемем за вероятно!
    Само че в Западна Европа правят огромни протести… дано и ние се освестим!

  2. Важно да се спомене е че единствените два агрикултурни продукт-а, които са позволени да се произвеждат по метода ГМО в ЕС са царевицата и един модел немски картофи. В България обичаме да говорим за ГМО но всъщност нямаме ГМО плодове и зеленчуци, освен ако не са вносни от извън ЕС. Вече за пакетираните вносни продукти е друга историята. Стига да се копуват предимно български храни, шанс за ГМО няма. По- скоро си заслужава петиция за пестицидите. Също така според мен може би е добра идея да с разделят петициите за шистовия газ и ГМО-то.

    • Александра Вали

      Привет, Monika!
      Права сте в това, което казвате, но тази петиция е всъщност за споразумението TTIP със САЩ, което регулира принципно отношенията и ако се позволи това да се случи, всички негативни практики на корпорациите са в кюпа (а не поотделно). И както сега нямаме ГМО, така утре ще имаме и ако не искаме да имаме големите корпорации ще ни съдят. Точно за това отнемане на права говорим тук, за което после ще е късно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *