Breaking News
Home > ЗЕЛЕНИ ВРЪЗКИ > FACEBOOK ГРУПИ > Хранкооп Пловдив

Хранкооп Пловдив

Хранкооп Пловдив

Организира Фермерския пазар „Четвъртък пазар“ в Пловдив

Био храните на пазара са скъпи и недостъпни за голяма част от обществото. А нуждата от здравословни храни е все по-осъзната. Според проучване на Витоша Рисърч за МЗХ, над 70% от гражданите твърдят, че цената ги възпира от купуването на био храни. Българското Хранкооп движение дава алтернатива и улеснява достъпа до биохрани на разумни цени като създава условия за директни продажби между производителите и потребителите БЕЗ ПРЕКУПВАЧИ.

По същество моделът на хранителните кооперативи е радикален подход в производството и доставката на храни, който изгражда силни, стабилни и взаимно изгодни партньорства между обществото, производителите и търговците.

Съботният фермерски базар в Мол Пловдив постави началото на нов кооператив – Хранкооп Пловдив, който е част от мрежата Хранкооп в цяла България.

Целите на Хранкооп Пловдив са:
– Да подкрепи реализацията и разнообразяването на производството на местните биофермери и производители на чиста храна
– Да предлага достъпна здравословна храна на заинтересованите пловдивчани
– Споделяне и развиване на домакински умения за здравословно хранене и домакинство чрез работилници и срещи

В Хранкооп Пловдив се допускат единствено биосертифицирани и земеделски производители, способни да доказват и поддържат доверието на потребителите за устойчивите си практики.

Преобладаващата част от участниците в Хранкооп Пловдив са производители и по-малка част активни граждани, които са ангажирани с доброволното подпомагане на организационната дейност. Кооперативът е отворен за всеки, който търси достъпна здравословна храна и всеки може да бъде негов потребител.

Check Also

Пермакултурна Мрежа, район: Варна

Пермакултурна Мрежа, район: Варна Група за онези, които искат да се запознаят с философията на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *