Breaking News

Мишел Пфайфър

Превод: РАЛИЦА БЛАГОВЕСТОВА

Мишел Пфайфър ни е позната от три десетилетия на филмова кариера – актриса с множество номинации за Оскар и Златен Глобус, с поразителна и неповяхваща красота, а вече известна и с начина си на хранене, изключващ насилието над животни. Тя споделя пред д-р Санджай Гупта по CNN, че фактите, сочещи полезността на веганското хранене, са толкова недвусмислени, че: “Нямаше как да не им обърна внимание.”

~ www.peta.org, 2012

Мишел Пфайфър признава в свое неотдавнашно интервю (2012), че суетата изиграва отчасти роля в избора й да премине към вегански начин на хранене, но допълва, че повече от всичко я води желанието й да живее здравословно и природосъобразно. Петдесет и четири годишната (тогава) актриса споделя с д-р Санджай Гупта във вечерното шоу на Пиърс Морган, изданието от понеделник, че е изгледала документалния му филм “Последният сърдечен удар”, който й е дал богата храна за размисли. “Тъкмо завършвах снимките по Тъмни сенки, струва ми се беше”, казва тя. “Гледах CNN и започна Последният сърдечен удар.” Гледайки документалния филм, посветен на превенциите при сърдечносъдовите заболявания, разказът за бившия държавен глава – Бил Клинтън, истински я замисля. Пфайфър, която счита себе си за човек, обичащ да се храни добре, гледайки Клинтън си казва: “Добре, Бил Клинтън обича храната, значи трябва да има нещо в това, за да го накара да се придържа към него. А също е и умен човек, така че не би се впуснал да прави нещо такова, освен ако не мисли действително, че има някаква наука в основата.”
След като изчита книгата “Превенция и лечение на сърдечни заболявания”, която препоръчва растителен режим на хранене, без животински мазнини, Пфайфър приема, че съзнанието й е готово. “Просто имах усещането, че в основата стои наука”, казва тя. “И, знаете ли – бе един вид неопровержимо.” “Не можех да не се вслушам. Баща ми почина от рак и колкото повече годините минават, толкова повече болести се появяват. Виждаш хора, борещи се с хронични заболявания. Виждаш хора, умиращи от неличими болести. И ако по някакъв начин… има истина в това, то тогава трябва да се опиташ да се вслушаш.”
Като човек, който обича въглехидратите, Пфайфър споделя, че тя се наслаждава на веганското хранене, а Дейвид Кели – нейният съпруг от вече 20 години – се опитва също да го възприеме.

~ www.marquee.blogs.cnn.com, 2012

Check Also

Положителните страни на вегетарианството – блиц интервюта (1)

Днес, 1-ви октомври, е Световният ден на вегетарианството! На този ден ще пожелаем на цялото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *