Breaking News
Home > ЗЕЛЕНИ ВРЪЗКИ > FACEBOOK ГРУПИ > Пазители на Земята и Майката Природа

Пазители на Земята и Майката Природа

Пазители на Земята и Майката Природа  е група целяща да спомогне запазването на сортовото разнообразие и свободната обмяна на семена, чрез Виртуално Опитно Поле и Банка за Семена.
Абсолютно всеки може да участва и да стане жива банка за семена. Забавно е, поучително е и е свежо и полезно! Тренира дисциплината, волята, всеотдайността, емпатията. Всичките аспекти на ЛЮБОВТА! И всичко в полза на запазването на разнообразието на видовете, в полза на Майката Земя!
Това, което трябва да направите, е да се превърнете в Приемен-Родител на едно малко семенце през целия цикъл на неговия живот- от посяването му, докато го отгледате и съберете неговите семена!
А за най-смелите и отдадените от вас, тези които искат да станат Пазители на Семената- трябва и да поемете сериозния ангажимент да намерите и споделите нформация за сорта, който отглеждате, да споделяте вашите мисли, опит и снимки -как то расте и се развива, грижливо да записвате интересни факти и особености. Все едно имате нов домашен любимец, или дори дългоочаквано дете! Един прекрасен проект за себепознаване :)
Сами избирате какво семенце/а искате да отгледате, може вие да си ги набавите, може ние да ви помогнем. Ще ви посъветваме, как да започнете и ще сме на линия за всичките ви въпроси. От там нататък сте Вие и Вашата Любов.
Единственото правило е, семената да са с органичен/ БИО произход, както и да се отгледат по биологичен начин.
Започваме от средата на януари до средата на април(в зависимост от семето), и завършваме, когато вашето растение „роди“ своите собствени семена. Или, от зачатието му, чак до смъртта …и отвъд. До прераждането. Това, в зависимост от сорта, трае от няколко месеца, до година и няколко месеца. Време през което да бдите над него, да му дадете цялата си любов и грижи, да му дарите живот, докато то дари живот.

Инициативата се нуждае от безвъзмездната помощ на:
– Всякакви любители градинари, пермакултуристи, био-земеделски производители, всички, които са събрали семена от баба си, и могат да ги предоставят на участващите, както и опита си, впечатленията и съветите си.
– IT специалисти, дизайнери за направата на визията ни т.н. и прочие.
– Теб, за да споделиш тази информация и разпространиш доброто. Да бъдеш сам семе! Да сееш добро!
– и т.н.

И нека Луната и Слънцето и всички балансиращи сили помагат на прескъпата ни МАЙКА -ЗЕМЯ, която носи в себе си семето!

Check Also

Веге Мами

Веге Мами е група, предназначена за всички настоящи и бъдещи майки, вегани или вегетарианци, желаещи …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *