Breaking News

Уди Харелсън

Превод: РАЛИЦА БЛАГОВЕСТОВА

Удроу Харелсън, по-известен като Уди, е американски актьор, пацифист и активист в опазването на околната среда, сертифициран инструктор по йога, истински веган ентусиаст и почитател на суровоядството.
Запитан как е започнал веганския си начин на хранене, той отговаря: “Когато бях 23–24 годишен, имах наистина големи проблеми с хрема, обилна секреция, масивно акне, червени петна къде ли не. Една жена в автобуса ме погледна и ми каза, че имам непоносимост към лактозата: Спри да се храниш с млечни продукти за три дена и всичко ще отшуми. Спрях млечните продукти и действително в рамките на три дни всичко изчезна и не се завърна повече, освен в случаите, когато случайно хапна нещо млечно.”
“Ядях бургери и пържоли и изпадах в нокаут след това – трябваше да се откажа от тях.”
На въпроса как започва да се включва в природозащитни каузи, отговаря: “Загрижен съм от години. Когато бях в седми клас подготвях доклад за природната среда и изчезването на видове. Трябваше да бъде само няколко страници, а накрая се оказаха почти 50. Винаги съм имал силна връзка с природата – нещо, което си мисля, че всички ние имаме някъде дълбоко в себе си.”

~ www.veganpeace.com, 2012

Харелсън споделя пред в-к Metro UK в интервю за новия си филм “Игри на глада”: “Мисля, че съм бил забележителен пример за децата си какво да не правят. И се опитвам да не изнасям повече проповеди по отношение на храненето. Правех го преди, защото виждам толкова много хора да се хранят с л****. Сега вече просто оставям хората да усетят енергията и силното ми присъствие.”
Петдесет годишната филмова звезда определено изглежда страхотно. За това как се подготвя за ролята си в този със сигурност бокс офис хит, той споделя: “Храня се само със сурова храна, когато работя, защото имам нужда от енергията си – така че има някои неща, в които не съм бил точен към героя си, защото Хеймитч би ял всичко.” И продължава: “Непреработваната храна е най-добрият източник за зареждане с чиста енергия. Ние обръщаме такова внимание с какво гориво зареждаме колата си, с какво масло. Това ни вълнува понякога повече от горивото, което търсим да внесем в тялото си. А свежото е именно по-чисто гориво.” Героят му във филма “Земя на зомбита” обича кексчетата с млечен крем Twinkies. Уди Харелсън говори в друго интервю за това как се е справил с тази ситуация, след като е веган: “Не съм поклонник на Twinkie кексчетата. Избягвам захарта и не ям млечни продукти. Когато най-сетне снимахме сцената, в която ядях кексчетата, ми бяха приготвили специално направени имитации от зърнени храни. Това би могло да запали искра за здравословна Twinkie революция :).”

~ www.ecorazzi.com, 2012

Check Also

Положителните страни на вегетарианството – блиц интервюта (1)

Днес, 1-ви октомври, е Световният ден на вегетарианството! На този ден ще пожелаем на цялото …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *