Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ДАЯН КИЙТЪН също е в числото на популярните вегетарианци
Diane Keaton

ДАЯН КИЙТЪН също е в числото на популярните вегетарианци

Даян Кийтън е американска филмова актриса, режисьор и продуцент. Родена е в Лос Анджелис (САЩ) през 1946 г. Учи актьорско майсторство в манхатънската театрална школа “Neighborhood Playhouse” и през 1968 г.
участва в първата прочута бродуейска постановка на “Коса”. На Бродуей среща актьора-режисьор Уди Алън и през 1969 г. участва в бродуейския хит “Изсвири го отново, Сам”. Своя екранен дебют прави през 1970 г., когато е на 24 години. Първата й мащабна роля е във филма “Кръстникът” (1972), в който играе Кей Адамс, но филмите, с които става наистина популярна, са на Уди Алън. Четвъртият от тях е “Ани Хол” (1977), автобио-графичен портрет на действителната връзка между двамата – тъжно-смешна, задушевна история, която издига на ново ниво жанра комедия в киното. Филмът дори носи истинс-ката фамилия на актрисата – Хол, както и галеното й име Ани; печели Оскар за най-добър филм, а Кийтън – за най-добра актриса. Някои от популярните най-нови филми на Даян са “Бащата на булката” (1991), където е в ролята на майката, “Невъзможно твой” (2003), в който си партнира с Джак Никълсън и Киану Рийвс, “Сутрешен блок” (2010) с Харисън Форд в главната мъжка роля и др. Въпреки, че има дългогодишни връзки с мъже като Уди Алън и Ал Пачино, тя не се омъжва, а от 1996 г. се отдава на майчинство, като осиновява две деца – първо 18-годишната днес Декстър, а след това и 12-годишния понастоящем Дюк.

~ по Уикипедия и др.

keaton-300И още…
Даян Кийтън разпределя времето си между обществената си активност, отглеждането на децата и изявите си на екрана. Всички те са еднакво важни за нея, наравно с плановете за бъдащета й дейност.
“Аз съм в управителния съвет на Службата по опазване културното наследство на Лос Анджелис. Грижа ме е за сградите, за възстановяване на такива и за опазване на други от събаряне. Аз съм и защитник на животните. Част съм от настоятелството на Центъра за животни “Helen Woodward”, намиращ се в Сан Диего – водещ поддръжник на това да не се убиват кучета и домашни любимци, а да се осиновяват от хората.”

Източнк: www.vegetarianstar.com

Diane Keaton
Diane Keaton

Check Also

Kето-торта. Защо не?!

„Започнаха да идват майки на деца с алергии и непоносимости, които искаха торти без глутен, без мляко или захар, без различни съставки“, спомня си Ели. Тя променя добре известните ѝ рецепти като заменя стандартното бяло брашно с друго, а краве млякото – с бадемово. Започва да използва фурми и други подсладители. Тъкмо решила, че е на прав път, и ето ти още един скок... При нея дошло момиче със здравословен проблем. Искала торта със стевия и кокосово брашно. Получила прекрасна, фина и полезна торта – първото ѝ кето-тирамису!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *