Breaking News
Home > БВО > Здравето не е мода! | Веге преброяване!

Здравето не е мода! | Веге преброяване!

Интервю с председателя на БВО Александра Вали,
пред
БНР Благоевград по темата за вегетарианците в България, 27.07.2014

Българско вегетарианско общество би искало да помогне за едно официално преброяване на вегетарианците в България. Това научихме от председателя на БВО – Александра Вали, която споделя, че на следващото национално преброяване е важно да бъде включен и въпрос за вегетарианството като начин на живот и хранене. До тогава всеки желаещ може да се включи в инициативата да се преброим официално сами, тук: ВЕГЕ ПРЕБРОЯВНЕ. Александра Вали сподели още, че за последните една-две години (интервюто е от 2014 г.) този начин на живот набира популярност, която вероятно надхвърля вече 300 хил. „Здравето не е мода“ заявява обаче тя. На въпроса относно причините за вегетарианството споделя, че хората са подтикнати главно от здравословни и етични причини.
Александра Вали разказва, че е избрала този вид хранене като по-млада и месото изобщо не й липсва. „Вкусът се култивира“ казва тя, признавайки през смях, че когато става вегетарианка изобщо не е обичала авокадо, но сега е сред любимите й храни. Тя разказва още за животинските и растителните аминокиселини, за веганството и за отношението на околните към хората, избрали растителните храни.

Кога ще дойде моментът да не се налага да се защитава вегетарианството като избор и защо се налага карнизма за масова практика?

Чуйте цялото интервю!

Текст: МАРИНА НИКОЛОВА

Check Also

Какво е веге?

Много хора се питат защо толкова много нашумя това веганство, вегетарианство… На кого е притрябвало, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *