Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Животинският протеин сравнен с пушенето

Животинският протеин сравнен с пушенето

Само около 1 на 10 000 души, доживява до 100 годишна възраст. Каква е тайната им? През 1993 г. е публикувано изумително изследване за дълголетието. Една-единствена генетична мутация, която удължила двойно продължителността на живота на малък вид червей. Вместо да умре на 30-тия ден, както обикновено, мутантите живели до 60 дни или повече. Това удължение на продължителността на живота е най-голямото, което сме виждали, в който и да е организъм.
Това чудо в продължителността на живота на този вид червей (Матусал), се равнява на това, човек да живее до 200-годишна възраст, на базата на една-единствена мутация? Това не би трябвало да се случва. Искам да кажа, че стареенето, вероятно е причинено от множество процеси, много гени – как може мутацията само на един ген да удължи живота двойно?
Всъщност, какъв изобщо е този ген на стареенето? Какъв е този ген, който, ако изключим от уравнението, животните живеят два пъти по-дълго? Нарича се „ген на смъртта“. Какъв е той? Еквивалентът му в човешкото тяло е IGF-1 рецептора. И мутации на същия този рецептор при хората може да обясни, защо някои хора живеят до сто години, а други хора не успяват.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Явор Петков и Петър Енчев


Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *