Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Средства против изпотяване и рак на гърдата

Средства против изпотяване и рак на гърдата

Един известен клиничен случай, наречен „Мистерията на гробаря“ в медицинския журнал на Нова Англия през 80-те години описва човек, чиито тестиси започнали да се свиват, а гърдите започнали да растат. Оказва се, че той не носел ръкавици докато мажел балсамиращия крем на труповете. Заключението било, че трябва да има някакво естрогенно съединение в крема, което се просмуквало през кожата му в тялото, един от първите такива описани случаи.
Този случай се цитира като вдъхновение от една група изследователи, които излезли с нова теория, обясняваща мистерията на рака на гърдата. Защо повечето случаи на рак на гърдата се случват в горния външен ъгъл на гърдата? Стандартното обяснение е просто, защото именно там се намира по-голямата част от гръдната тъкан, тъй като така наречената опашка на гърдата продължава до подмишницата.
Но това не обяснява това. Невинаги е било така; имало е местене към горния ъгъл. И не обяснява това: по-голяма геномна нестабилност, хромозомни аномалии, които могат да сигнализират за предракови промени. Определени изглежда, че нещо се случва от тази страна на гърдата и е нещо относително ново, едва от последните 50 години.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *