Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Възможно ли е лактозата да обяснява връзката между млякото и Паркинсона?

Възможно ли е лактозата да обяснява връзката между млякото и Паркинсона?

Паркинсонът е второто най-популярно невродегенеративно заболяване след Алцхаймера. В САЩ има приблизително 60 000 нови диагностицирани случаи всяка година, с което общият брой на болните днес е около един милион, като десетки хиляди от тях умират от болестта всяка година.
Хранителната съставка, която най-често се свързва с болестта е млякото, като замърсяването на млякото от невротоксини, се счита за единственото възможно обяснение. Високите нива на остатъчни органохлорни пестициди са често срещани както в млякото, така и в най-засегнатите участъци на мозъка при аутопсии на хора умрели от Паркинсон.
Понеже постоянно се откриват пестициди в млякото, може би млекопроизводителите трябва да изискват да се прави тест за токсини. И наистина – към момента има евтини, точни и преносими тестове. Без грешни резултати, осигуряващи бързо откриване на наличието на токсични пестициди в млякото. Сега просто трябва някой да убеди млечната промишленост да започне да го прилага.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Явор Петков и Петър Енчев


Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Check Also

Колко рискован е арсенът в ориза?

„Като се имат предвид нивата на арсен в ориза, как бихме могли да разберем колко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *