Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > От къде знаем, че холестеролът причинява сърдечно-съдово заболяване?

От къде знаем, че холестеролът причинява сърдечно-съдово заболяване?

Прието е, че коронарната атеросклероза е хронично прогресивно заболяване, което започва в ранна възраст и бавно се развива през следващите няколко десетилетия преди да възникнат симптомите. Обаче средната възраст при опитите с лекарства, понижаващи холестерола, е 63 и следователно хората вече са били изложени на доживотно циркулиращ LDL холестерол. Така че, не е никаква изненада, че фармацевтичните терапии обикновено намаляват риска от сърдечно-съдово заболяване само с 20% до 30%.
Знаем, че LDL, така нареченият лош холестерол, играе централна роля в появата, развитието и прогресията на нашия убиец номер едно. Над 100 проспективни проучвания, които включват повече от един милион души, доказват, че тези с високи нива на LDL имат по-голям риск.
Изглежда рационално да се предположи, че ако понижаването на холестерола по-късно в живота може да помогне, тогава поддържането на LDL нивата ниски в млада възраст може да попречи на артериите ни да се запушат преди всичко. Но нека спрем само да предполагаме.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Цветомира Енчева и Петър Енчев

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *