Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Как да не умрем от бъбречна недостатъчност

Как да не умрем от бъбречна недостатъчност

Бъбречната недостатъчност може да бъде, както предотвратена, така и лекувана с диета на растителна основа. И нищо чудно – бъбреците са органи с множество кръвоносни съдове. Учени от Харвард са намерили три основни хранителни рискови фактора, които потискат бъбречната функция: животинският протеин, животинските мазнини и холестерола. Животинските мазнини могат да променят цялостната структура на бъбреците. Това се доказва с изследвания като това: То показва „тапи“ от мазнини, в аутопсирани човешки бъбреци, които буквално запушват и забавят работата им.
Животинският протеин също може да има сериозен ефект върху нормалната бъбречна функция, предизвиквайки процес, който се нарича хиперфилтрация: увеличаване количеството работата на бъбреците. Но не и растителният протеин. След консумация на риба тон се наблюдава увеличаване на натоварването на бъбреците за 1, 2, дори 3 часа след хранене, както при диабетици, така и при недиабетици. Тук не говорим за евентуални неблагоприятни ефекти след десетилетия, а буквално часове след консумация.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Явор Петков и Петър Енчев


Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *