Breaking News
Home > ВЕГЕТАРИАНСТВОТО > ВИДЕО > Как да избегнем химикала бисфенол А, свързан със затлъстяването

Как да избегнем химикала бисфенол А, свързан със затлъстяването

Предполагаемата връзка между разстройващия хормоните химикал бисфенол А и затлъстяването първоначално показва в част от наблюденията, че повишаването на химическото излагане изглежда съвпада с повишаването на епидемията от затлъстяване с такива графики, като тези, но това може би е само съвпадение. Има много други промени през последния половин век, като повишаването на консумацията на бързи храни и гледането на телевизия, което изглежда по-простото обяснение.
Но защо и домашните ни любимци стават все по-дебели? Фидо не пие повече сода. Разбира се, колкото повече гледаме „Зайнфелд се завръща“, толкова по-малко разхождаме кучето, но какво да кажем за котките ни? Може би даваме и на тях, и на децата си твърде много лакомства? Това изглежда по-простото обяснение от някакъв химикал, причиняващ затлъстяване в околната среда, в хранителната диета на домашните любимци и човека, но как да обясним това? Изследване на над 20 000 животни от 24 популации, и всички ние ставаме по-дебели. Вероятността това да е случайно е 1 на 10 милиона. Драстично и постоянно увеличение на телесното тегло, дори при животни без достъп до автомати за продажба на храни, или до физическо възпитание в училище. Може би все пак е замесен и някой замърсител на околната среда.“

Вижте цялата информация във видеото по-горе…

Източник: nutritionfacts.org
Превод, корекция и обработка: Явор Петков и Петър Енчев


Стартираме информационна кампания, целяща да запознае повече хора с ползите от хранене на растителна основа. Благодарение на д-р Майкъл Грегър и неговия екип от над 200 човека, имаме възможност да пускаме три или повече нови видеа с български превод всяка седмица.

Check Also

Пазарувай местно

5 причини да пазарувате местно произведени храни

Преди време организация „За Земята“ направиха социологическо проучване, показващо, че близо 94% от българите смятат …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *